Magasinet M!

NVIDIAs nye grafikkort koster 65.000 kroner

Med prisen kommer også et ret vildt teknologi-spring

Der er et væsentligt prishop fra de-facto high-end gamer grafikkortet Geforce 1080 TI, der koster mellem 5- og 10.000, og så til NVIDIAs vilde nyhed, der får en pris på 10.000 dollars. 

Det nye grafikkort, benytter NVIDIAS nye GPU med Turing-arkitektur, og det er mindet gamere, men professionelt brug. Ikke desto mindre, er det stadig interessant, for det kommer formentlig til at danne bund for fremtidige forbruger-produkter. 

Kortet er verdens første 'ray-tracing GPU'. Ray tracing er en ultra ressourcekrævende teknologi, der brugers til at skabe realistiske effekter som lysreflektioner i 3D animationer. 

NVIDIA Quadro RTX 8000 er et grafikkort med 48GB GDDR6 RAM, 4608 CUDA kerner og 576 Tensor kerner. Kortets ray-tracing kunnen leverer 10 gigarays i sekundet, og 16 Teraflops. 

ANNONCE
3D model med ray-tracing rendering - NVIDIAs nye grafikkort koster 65.000 kroner 3D model med ray-tracing rendering

Men hvad er det så, at det kan?

Forestil dig en bildesigner, der sidder og skaber nye bildesigns på computeren. Tidligere, har de brugt en software, der har vist hvordan lysindfaldet nogenlunde ville se ud - hvorefter man har skullet sende sine filer til rendering - en tidskrævende proces, for at få et resultat der er så virkelighedstro som muligt. 

Det nye kort her, gør det muligt at ray-trace i real time, og altså korter det væsentlig tid af grafiske designprocesser.

Overvej lige hvor OP din gaming-rig kunne blive, med sådan en størrelse!

Kilde: Nvidia

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce