Magasinet M!

Ny batteri-teknologi vil kunne lade din smartphone helt op på kun få sekunder

Slut med at sjatlade og gå død for strøm helt uden oplader. Nyt superbatteri kan lade hurtigt og holder længe.

Du kender det godt. Din telefon er ved at løbe tør for strøm, du skal ud ad døren lige om lidt og kommer derfor afsted med en mobil, der er opladt 30 procent og selvfølgelig går død i løbet af aftenen. 

Derfor drømmer du om, at det kunne vil tage ganske kort tid at sende din mobiltelefons batteriprocent op på 100 procent. 

Den slags trælse oplevelser kan snart være fortid, skriver hjemmesiden androidauthority.com.

Forskere fra University of Central Florida i USA har nemlig skabt en prototype af et superbatteri, der er i stand til at holde på mere strøm og kan lades op på ekstremt kort tid. 

ANNONCE
Ny batteri-teknologi vil kunne lade din smartphone helt op på kun få sekunder

Ifølge Nitin Choudhary fra universitetet vil det nye batteri gøre dig i stand til at lade din telefon op på ganske få sekunder, ligesom du ikke skal til at lede febrilsk efter en stikkontakt igen før et par uger senere, hvor det nye superbatteri begynder at nærme sig nul.

Forskerne mener også, at du ikke skal være bange for, at batteriet bliver dårligere efter få opladninger. Hele 30.000 gange skal du kunne oplade og aflade batteriet, inden det skal udskiftes. Det betyder med en holdbarhed på to uger pr. opladning, at batteriet vil kunne holde i lidt over 1150 år - nok længere end de fleste har tænkt sig at beholde deres smartphone. 

Desværre er batteriet endnu ikke klart til at komme på markedet, og der kan gå en del år, før det gør. Batteriteknologien er ikke kun tiltænkt at bruge på mobiltelefoner, men skal også bruges til laptops, ligesom elbiler også bliver et af de områder, man håber, at batteriet kan bruges. 

Vi krydser fingre for, at de får det hurtigt ud i telefonerne.

ANNONCE
Del

Seneste nyt