Magasinet M!

Ny forskning viser: Mænd får også (en slags) menstruation

Hvis du troede, at det kun er din kærestes humør, der styres af hendes hormoner, så tager du desværre fejl. For ny forskning tyder på, at det samme gælder for mænd

Kvinder er styret af østrogen og mænd af testostoron. Så langt så godt. Når kvinder får menustration, vil niveauet af østrogen i deres krop falde, og det medfører de månedlige humørsvingninger, som langt de fleste mænd frygter. Men bør kvinder også frygte de tidspunkter, hvor mænds testostoronniveau er i ubalance? Ny forskning tyder på det.

Mænds testostoronniveau er højest om morgenen, og det er også grunden til, at vi så ofte vågner op med en erektion. Men herfra falder det igennem resten af dagen, og tidligt på aftenen er det reduceret med en tredjedel af det nievau, du vågnede op med. Så hvis du undrer dig over, at du ofte er træt, ugidelig og trist, når du kommer hjem fra arbejde eller skole, kan det være en del af forklaringen.

For sunde og raske mænd i alle aldre, bør det være muligt at få en erektion igennem hele dagen. Der er derfor ikke en direkte sammenhæng imellem testostoronniveauet og lysten til sex, og det er i stedet dit humør, der påvirkes af det faldende tal.  

Nogle aktiviteter forbindes med det at være "en rigtig mand", og forskning viser, at det ikke kun er en myte. For det er rent faktisk muligt at øge mængden af testostoron i kroppen ved at drikke whiskey, ryge cigaretter og se actionfilm, så næste gang du føler dig deprimeret, kan det være din vej ud af det. 

ANNONCE
Ny forskning viser: Mænd får også (en slags) menstruation

Mængden af testostoron i mandens krop ændrer sig ikke væsentligt fra dag til dag, og der er derfor ikke heller ikke et par dage hver måned, hvor det hele kulminerer, og alt bliver forfærdeligt for dig selv og dem omkring dig. Mænds cyklus følger i stedet kalenderåret, og forskning viser, at testotoronniveauet hos mænd på den nordlige halvkugle er lavest i november og højest i april. 

Som tidligere nævt er der ikke et direkte sammenhæng imellem sexlyst og testostoron, men alligevel giver det mening, at vi er mest liderlige om foråret, hvor niveauet er højest. Og om det så er fordi, du er liderlig, fordi du er glad, eller om du er glad, fordi du er liderlig, er vel ligegyldigt. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE