Magasinet M!

Ny teknik hjælper dig med at falde hurtigere i søvn i hverdagen

Få de ekstra gyldne minutter med et par simple taktikker!

Du kender sikkert følelsen af at gå i seng med intention om at indhente noget søvn, eller i det mindste være mentalt forberedt på en lang arbejdsdag den følgende dag - men så snart du rammer puden, går din hjerne i gang med at analysere dagens begivenheder, påminde dig om deadlines og desuden spindle en masse nye idéer til dine projekter.

Shut the fuck up, brain!

En ny undersøgelse udgivet i Journal of Experimental Psychology har måske fundet en løsning, som gør, at du falder i søvn hurtigere og kan lægge dine tanker fra dig.

Undersøgelsen havde to fokusgrupper - den ene skulle skrive en to-do-liste for næste dags gøremål, og den anden skulle skrive en evaluering af, hvordan dagen er gået, og hvad de havde opnået. 

Resultatet viste, at 'evalueringen' ikke havde den store indvirkning, men derimod to-do-listen gjorde, at folk i gennemsnit faldt 9 minutter hurtigere i søvn end normalt.

Hvis man tog sig tid til at lave en mere fyldestgørende liste, så faldt folk i søvn 15 minutter hurtigere. 

Forskningen forsøger at understrege, at du ved at få sat ord på dine projekter og desuden får dem samlet et sted og danner et overblik, så kan din krop og hjerne slappe mere af og dermed lade søvnen komme lidt hurtigere. 

Ved at skrive en to-do-liste sørger du for, at tankerne ikke cirkulerer rundt - og du undgår at ligge og tænke, at du glemmer dem næste dag. Stressniveauet daler og du får en mere jævn søvn.

Hvad siger folket? Giver det mening? Jeg vil nok være den type, som bliver alt for ivrig med en to-do-liste, så jeg i sidste ende planlægger hele ugen, finder på syv nye opfindelser, 3 nye opskrifter, 2 måder at optimere min træning og en ny film, jeg skal se på Netflix - aaaaaaand, it's morning..

ANNONCE
Ny teknik hjælper dig med at falde hurtigere i søvn i hverdagen
Del

Seneste nyt

Annonce