Magasinet M!

Ny tv-serie fokuserer på kontroversiel sekt, der endte med 76 døde

Mystiske hændelser i 90'erne.

I 1993 kom den lille texanske by Waco på forsiderne af verdens aviser, da det amerikanske forbundspoliti, FBI, i 51 dage belejrede den religiøse sekt Branch Davidians farm lidt uden for byen. Belejringen endte i åbent skyderi, brand og i alt 76 dødsofre.

Det er disse dramatiske begivenheder, der skildres i den nye dramaserie Waco, som har dansk premiere på i aften d. 31. januar kl. 21.00 på den nye tv-kanal Paramount Network.

Seriens hovedrolle som FBI-forhandleren Gary Noesner spilles af den Oscar-nominerede Michal Shannon, der bl.a. er kendt fra Boardwalk Empire, Revolutionary Road og Take Shelter.

Noget fik en brand til at bryde ud under belejringen, og 76 mennesker mistede livet, herunder flere kvinder, børn samt sektlederen David Koresh selv.

Cover-up eller masseselvmord?

De dramatiske begivenheder har sidenhen ført til adskillige udlægninger af, hvad der var årsag til branden og de mange døde.

Mens overlevende fra sekten påstår, at forkert brug at tåregassen var årsagen, så mener myndighederne at have beviser for, at sekten selv påsatte branden for at begå masseselvmord.

I 1999 dukkede sagen op igen, da nye beviser pegede på, at der var brugt brandbare tåregaspatroner i stormingen af sektens farm. FBI fastholdt dog, at dette ikke kunne være årsag til branden.

Tjek traileren ud herunder:

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce