Magasinet M!

Ny undersøgelse: Danskere er statistisk set ligeglade med udseendet, når de leder efter en partner

Dog går danske mænd højere op i udseende end kvinder.

Dating i dag kan være en overfladisk affære. Tinder har gjort det utrolig nemt at gå udelukkede efter udseende, men også hvis du spejder efter en partner ude i nattelivet, kommer udseendet i højsædet. Man kan derfor fristes til at spørge, om udseendet virkelig er så vigtigt for os, når vi skal date?

Det satte Flawless.org sig for at finde ud af ved via YouGov.co.uk at stille 506 danske kvinder og 502 danske mænd spørgsmålet: “Thinking about your personal preferences in a romantic partner, how would you prioritise each of the following characteristics?”

De blev givet en liste med seks forskellige karaktertræk og blev altså bedt om at rangere dem efter vigtighed. De seks muligheder var: Personlighed, Intelligens, Humor, Udseende, Fælles interesser og Penge. 

Og meget tyder på, at vi slet ikke er så overfladiske, som man kunne tro. Hele 69% af kvinderne og 68% af mændene placerede nemlig personlighed øverst, imens 17% af kvinder og 18% af mænd havde personlighed som nummer to. 

Men det betyder ikke, at udseende er helt ubetydeligt - og hvis vi skal tro undersøgelsen, er det vigtigere for mænd end for kvinder, eftersom 11% af mænd placerede udseende øverst; det samme gjorde sig kun gældende for 5% af kvinderne. Til gengæld vil kvinderne gerne finde en, de kan grine med, da 14% placerer humor øverst - et karaktertræk, kun 8% af mændene finder vigtigst. 

Mænd og kvinder lader også til at være ret enige i, hvad der er mindst vigtigt - 72% af kvinderne og 81% af mændene placerede nemlig penge på en sjette og dermed sidsteplads over, hvad der er vigtigst ved en ny partner. 

Så generelt lader det til, at danskerne har værdierne i orden. Men hvordan ser det ud i forhold til resten af verden? Faktisk viser det sig, at Danmark er det land, hvor færrest har haft udseende som første prioritet. Og ikke nok med det, så er Danmark også i top to over lande, der har placeret personlighed øverst. 

Så tag denne viden med dig ud i datinglivet - udseende ér faktisk slet ikke så vigtigt!

Ellers vil vi i hvert fald bare ikke indrømme det.. 

via GIPHY

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce