Magasinet M!

Ny undersøgelse indikerer: Folk der pynter tidligt op til jul, er ofte lykkeligere

Så er nedtællingen begyndt. Enten elsker du det, eller også hader du det

Der findes overordnet set to forskellige slags mennesker, når vi snakker om julen; 1) dem der elsker alt ved julen og 2) dem der hader jul og alle dens traditioner. Vi kender nok allesammen nogle fra begge grupper, og er de noget værre end dem, der allerede er begyndt nedtællingen til juleaften her 99 dage før? Nej..

Men, nu ser det altså ud til, at der er en helt bestemt grund til, at dine venner som allerede nu er begyndt at købe nisser og har hentet julekuglerne ned fra loftet, er så glade, som de er. En undersøgelse viser nemlig, at der er en tendens til, at man er gladere, hvis man pynter op til jul i god tid. 

Steve McKeown, psykoanalytiker og founder af MindFixers, forklarer til UNILAD, at juledekorationer kan vække en form for nostalgi i kroppen, og kan virke helt som en modgift mod stress i tiden op til julen. Han siger:

"Der kan være mange grunde til at pynte op til julen tidligt - men de fleste grunde er af ren nostalgi. I en verden, hvor vi stresser rundt, så vil de fleste mennesker gerne finde ting som er associeret med glæde, og lige netop her er juledekorationer relevant. De skaber en stærk følelse af vores barndom og noget dejligt. Juledekorationerne er med til at skabe en hel særlig form for spænding omkring julen".

Men kan det nu også passe tænker du?

Army Morin, psykoterapeut, siger også til UNILAD, at højtider skaber en hel særlig nostalgi, hos de fleste af os, og nostalgien hjælper mange mennesker med at forstå deres identitet. Hun siger endvidere:

"For mange skaber det en følelse af barndom, at pynte tidligt op til jul. Måske minder julen os om, hvem vi plejede at holde jul med, som måske ikke længere er her, eller følelsen af varme, glæde og generelt familie. At pynte op til julen tidligt, hjælper mange til at føle helt specielle ting, som man forbinder med julen". 

Hvor meget pynter du dit hus op til jul?

En undersøgelse fra Journal of Environmental Psychology, har også lavet en undersøgelse, hvor de sammenligner huse der er fuldstændig dækket til at juledekorationer med huse, som ikke var, for at undersøge, hvordan de fremstår ud af til.  

Det kommer vel egentlig ikke bag på nogen, at de huse som er fuldt udstyret med alverdens dekorationer fremstår som mere venlige, end de huse som slet ingen julepynt har. Det er altså endnu en grund til at pynte huset op til jul. Og du kan nærmest ikke komme for hurtigt igang! 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce