M!

Ny undersøgelse sætter 'haterne' på plads: Gamere holder længere tid i sengen

Men der er et lille catch?

Ny undersøgelse sætter 'haterne' på plads: Gamere holder længere tid i sengen

Når en person beskriver sig selv som gamer, er din første indskydelse næppe, at vedkommende er en habil elskovspony. Men ifølge en ny undersøgelse tager du kraftigt fejl. Undersøgelsen viser nemlig, at mænd, der så at sige tæver knapperne i bund, faktisk er mindre modtagelige over for tidlig udløsning. Et problem, der findes hos 20-30% af alle mænd.

Da dataen på sammenhængen mellem videospil og den seksuelle sunhed er begrænset, besluttede forskerne at spørge 600 mænd mellem 18 og 50 om deres livsstil. Heriblandt spørgsmål om oplevelser med for tidlig udløsning og deres computerspilvaner. Forskerne fandt ud af, at de mænd, der gamede mindst en time om dagen, havde en mindre chance for tidlig udløsning, hvis de blev sammenlignet med andre, der overhovedet ikke spillede. Det skal dog siges, og det er meget vigtigt, at gamerne havde en lavere sexlyst.

Undersøgelsen er den første af sin slags, men stiller intet forslag til, hvorfor sammenhængen mellem elektronisk underholdning og den mandlige seksualitet er, som den er. Konklusionen er derimod, at der skal laves flere undersøgelser.

- Taget i betragtning, at det er den første undersøgelse på området, kan vi ikke sige noget om, hvorvidt der er en sammenhængen, eller om det er et statistisk lykketræf.

Det, som er interessant ved undersøgelsen, er, at gamere og ikke-gamere var forholdsvis ens i forhold til deres seksuelle sunhed. Desuden var forskellen mellem de to par åbenlyse. Gamere var bedre i en retning, mens ikke-gamere var i den anden.

- Baseret på stereotyper, tror jeg, at mange mennesker vil tro, at gamere måske ville have problemer i den seksuelle retning, men undersøgelsen viser, at det i hvert fald ikke er tilfældet, forklarer seksualunderviser og forsker Justin Lehmiller ifølge Playboy.

Dermed ikke sagt, at du ikke kan løbe ind i problemet, hvis du spiller meget computer. Det kan skam stadig lade sig gøre, ligesom vi alle kan opleve - og lad os tillade at citere Frank Hvam - "et fister-øjeblik" i ny og næ. Uanset hvad, er det gode nyheder for dig, der gamer. Desuden kan du jo bare bekæmpe den lavere sexlyst med et par timer i fitnesscenteret. Det hæver dit testosteronniveau og dermed også din sexlyst.

Kunne det blive meget bedre?

Del