Magasinet M!

Ny undersøgelse: Unge kvinder er mere villige til at give oralsex end mænd - selvom de ikke har lyst

Overraskende undersøgelse viser, at der er stor forskel på, hvordan unge kvinder og mænd ser på hinandens kønsorganer.En ny undersøgelse viser, at der er en ullighed blandt unge mænd og kvinder, når det kommer til at give oralsex. Drengene er nemlig ikke lige så villige til at gå ned på piger, hvis de ikke har lyst, end omvendt, skriver The Independent på deres hjemmeside. 

Studiet er lavet af The University of the Pacific i samarbejde med the London School of Hygiene and Tropical Medicine og er publiceret i tidsskriftet The Journal of Sex Research. Her har man spurgt 71 unge af begge køn i alderen 16-18 år om deres forhold til oralsex, og man opdagede en overraskende ulighed mellem mænd og kvinder. 

Mange i undersøgelsen svarede først, at de ikke så en forskel mellem at give og at få oralsex, men når der så blev spurgt mere ind til emnet, viste det alligevel, at der var en forskel på drenge og pigers attitude til oralsex. 

De deltagende mænd i interviewene talte generelt om kvindernes kønsorganer med mere negative vendinger, end kvinderne gjorde om mændenes, og der var en fælles opfattelse af, at det for drenge er en større ting at slikke pigen end for pigerne at give et blowjob. 

ANNONCE
Ny undersøgelse: Unge kvinder er mere villige til at give oralsex end mænd - selvom de ikke har lyst

Unge drenge nægter at slikke

Studiet viste yderligere, at de unge kvinder i undersøgelsen generelt havde mere delte følelser om det at blive slikket, fordi de havde opfattelsen af, at deres intime zone blev set negativt på blandt drengene.

Den største opdagelse var dog, at der var en langt større tendens blandt drengene til at nægte at gå ned på pigen, hvis de ikke havde lyst, hvor pigerne i langt højere grad gik ned på drengene, selvom de egentlig ikke havde lyst.

I den forbindelse nævnte flere af de deltagende, at det er "nemmere" for mænd at få oralsex end at skulle udføre det. Der er altså en stor forskel på opfattelsen af oralsex mellem kvinder og mænd, hvilket ifølge Ruth Lewis, en af sociologerne bag studiet, kan ses som en skævvridning i samfundet.

ANNONCE
Ny undersøgelse: Unge kvinder er mere villige til at give oralsex end mænd - selvom de ikke har lyst

Lewis mener endvidere, at der mangler oplysning på området og peger på, at studiet er et udtryk for, at de unge mangler viden omkring oralsex. Hun forslår derfor, at seksualundervisningen bør handle om mere end "bare graviditet og kønssygdomme". 

"Det er klart, at vi også har brug for at opfordre unge mennesker til at tænke kritisk omkring, hvordan kvinder og mænds kroppe bliver talt om i vores samfund, nuancerne i samtykke og tvang, og hvordan kønsrollefordelingen skal være i praksis," siger Ruth Lewis ifølge The Independent.

Forskellen er ikke kun til at se, når det omhandler oralsex. Tidligere undersøgelser har blandt andet vist, at også flere kvinder føler sig tvunget til at have analsex, selvom de ikke har lyst, at de unge i dag har mere analsex end tidligere, og at de unge normaliserede ord som tvang, smerte og usikker sex. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt