Magasinet M!

Ny undersøgelse viser, at bare én ekstra øl om ugen, kan forkorte dit liv med 30 minutter

Say what?

Hvis du også græd lidt over overskriften, så er du ikke den eneste.

Der må være noget galt i dette forskningsstudie?

Hvis du ikke skulle være blevet ædru fra weekendens strabadser, så bliver du det i hvert fald nu.

Et ret omfattende internationalt studie har fundet ud af, at bare én ekstra øl om ugen kan forkorte din levetid med hele 30 MINUTTER!

Studiet som blev lanceret i The Lancelet krydsrefererer data fra 83 forskellige studier i 83 lande fordelt på 599.912 nuværende 'alkoholindtagere' uden en forhistorie for hjerteproblemer.

Studiet fandt ud af, at det gennemsnitlige anbefalede alkoholindtag pr. uge ikke var nok til at udløse for tidlig død hos folk - men én ekstra øl oveni hatten var!

Studiet baseres på sundhedsstyrelsens anbefaling - maks 14 genstande pr. uge for mænd og maks 7 genstande for kvinder pr. uge. 

Skubber man bare et glas rødvin eller en øl over gennemsnittet - ja, så er der høj risiko for at miste 30 minutter i den anden ende.

En anden uhyggelig fact: selvom du holder dig på 14 genstande på en uge, så er 2 øl om dagen nok til at forkorte levetiden med flere år.

Studiet kigger på de individuelle i forhold til sundhed - blodtryk, overvægt, kolesterol, hjerteproblemer også videre, og tallene var ret enstemmige.

Desuden er 'binge-drikkere' i langt højere risiko, da man med 14 genstande eller mere på en gang kan forkorte levetiden endnu mere.

Holy fuck..

ANNONCE
Ny undersøgelse viser, at bare én ekstra øl om ugen, kan forkorte dit liv med 30 minutter
Del

Seneste nyt

ANNONCE