Magasinet M!

Ny undersøgelse viser, at den yngre generation bliver skilt langt mindre end den ældre

Men det betyder ikke nødvendigvis, at den unge generations parforhold holder længere end den ældres

Ungdommen i dag får ofte at vide, at alt var bedre i gamle dage. Især den gruppe mennesker, der går under betegnelsen Millennials. Millennials er dem, der er født mellem 1980 og 2000, og som også sommetider bliver kaldt "mig-generationen" af den ældre generation. Vi bliver beskyldt for at være narcissistiske - en beskyldning, der især har grobund i det ændrede mediebillede, som vi er født ind i og opvokset med. 

Men nu lader det til, at der er kommet et punkt, hvor vi rent faktisk kan slå generationen før os: Skilsmisser. Eller rettere sagt mangel på samme. 

En analyse foretaget af Sociologi Professor Philip Cohen fra University of Maryland fandt ud af, at skilsmisseraten i USA faktisk er faldet med hele 20% fra 2008 til 2016. 

Og det kan der være flere grunde til. Fx kunne man fristes til at tro, at det var, fordi ældre mennesker ikke bliver skilt så ofte mere, når de har nået en vis alder, og tallene derfor har ændret sig. Men da forskerne også kontrollerede studiet i forhold til alder, fandt de ud af, at skilsmisseraten også var faldet for unge mennesker over samme periode af tid. 

En anden grund kunne være, at der også er færre, der bliver gift i dag, hvorfor der selvsagt også må være færre, der bliver skilt. Men også dette tog Cohen højde for i sin undersøgelse - han undersøgte nemlig antallet af skilsmisser i forhold til det totale antal ægteskaber. 

ANNONCE
Ny undersøgelse viser, at den yngre generation bliver skilt langt mindre end den ældre

Så selv med disse teorier afkræftet, viser det sig, at unge i dag bliver skilt i langt mindre grad. Men hvorfor egentlig? 

En af forklaringerne skal findes ved, at skilsmisseraten ved den ældre generation er ekstremt høj. Selv når de bliver ældre, fortsætter skilsmisseraten med at stige, og faktisk viser det sig, at antallet af skilsmisser fordobledes ved amerikanere på +65. 

Den nye generation har en lidt anden tilgang til ægteskaber. Her er det at blive gift ikke noget, man gør, fordi man føler, man skal, men derimod noget, man gør, fordi man gerne vil. Folk er som regel også lidt ældre, når de bliver gift i dag, og derfor er det som udgangspunkt også folk, der har tænkt sig at blive sammen. 

Det betyder derfor ikke nødvendigvis, at den unge generations parforhold holder længere end den ældres. Det betyder blot, at de par, der rent faktisk bliver gift, også ender med at holde det der løfte om evig troskab.  

I hvert fald officielt set.. 

via GIPHY

ANNONCE

[Kilde: Bloomberg]

Del

Seneste nyt

ANNONCE