Magasinet M!

Nyt bryggeri lader dig brygge din helt egen kasse bajere

Crafted By virker som et genialt koncept!

Opdatering: 

Crafted By er desværre lukket ned igen. Hvis du er på udkig efter noget selvbryg, kan du eventuelt tage et kig her

Original Artikel 

Jeg har i et par enkelte tilfælde kastet mig ud i at lave unikke-etiketter til special-øl i festlige anliggender. Det er nemlig en sjov gimmick, der dog kræver en del arbejder - og gode klippe/klistre-færdigheder, som jeg egentlig ikke besidder. 

At banke en decideret mikro-brygsproduktion op, er en romantisk tanke, men ikke noget vi på nogen måde kunne finde på at kaste os ud i. 

Men det nye danske Bryggeri CRAFTED BY har taget en håndfuld af de spændende elementer fra mikrobryggens verden og sat dem i system i et moderne setup, der mest af alt minder om personaliserings-services, som vi kender fra de store sportstøjsproducenter. 

"Vi vil lave noget helt nyt. Vi har en platform, hvor vi kan kommunikere direkte med kunderne uden mellemled. De kan gå ind på hjemmesiden og vælge smagen og etiketten på deres egen øl, og herefter brygger vi den og sørger for, at de får præcis den øl, de vil have leveret til deres dørtrin."


CRAFTED BY er henvendt til almindelige, øldrikkende danskere, som synes specielle øl er spændende, men ikke har lyst eller tid til at forvandle køkkenet til et bryggeri:

"Vi forsøger at lave noget, der er spændende og anderledes, men stadig henvender sig til folk, der er interesserede i specielle øl. Samtidigt er konceptet også sjovt for dem, der ikke har lyst til at brygge selv, men gerne vil have en special øl til deres fødselsdag eller fredagsbar," fortæller brygmester Jon Bonne Eriksen.

ANNONCE
Nyt bryggeri lader dig brygge din helt egen kasse bajere

Det geniale i konceptet finder man i den utroligt brugervenlige "brygproces", hvor man som ølglad eksperimentarist skal træffe valg gennem 7 overskuelige trin. 

Smagssammensætning

De første 4 trin guider dig igennem mulighederne for karaktertræk i din øl.

 • Her vælger man bitterheden: Fra ale over pilsner til IPA.
 • Herefter farven: Fra lys pilsner til porter.
 • Øllens styrke: Fra 4.5% til 7.5%
 • Sidste step i smagskonfigurationen tilbyder dig mulighed for at tilsætte ekstra smag i form af frugt (som i en hvedeøl) eller ristet med blandt andet karamelnoter. 
ANNONCE
Nyt bryggeri lader dig brygge din helt egen kasse bajere

Designet

Her bliver det svært, eller, det er i hvert fald et punkt, hvor der hurtigt går konkurrence i at lave det mest opfindsomme ølnavn. 

Men det er selvfølgelig ikke værre, end vi gør det til. De tre valgmuligheder her er:

 • Navnet på øllen. 
 • Ølmagerens navn: Brewed by: INDSÆT NAVN
 • Etikettens udseende: Vælg farver og eventuelt et mønster til etiketten

Game on. 

Men hvad koster det?!

Selvfølgelig får du ikke en kasse speicalbajere til en hund, men faktisk virker det ikke helt afsindigt. Mindsteordren lyder på 12 flasker, og i den størrelse får du flaskerne til 29 kroner stykket, til en samlet pris på 349,- kroner. Hvis du hopper op i en mere normal voksenstørrelse, får du øllene til 25 kroner flasken, på ordrer fra 24 flasker og op. Herfra kan du så vælge at afhente flaskerne på bryggeriet i København eller vælge fragt for en overkommelig 49-kroner ekstra. 

 

Inden du kaster dig ud i et ambitiøst projekt med de over 400 forskellige kombinationer, kan du med rette kaste dig over prøvekassen, hvor du for 198 kroner får 12 markant forskellige smagsvarianter, der kan danne baggrund for dit beslutningsgrundlag. 

ANNONCE
Nyt bryggeri lader dig brygge din helt egen kasse bajere

Jeg forestiller mig, at CRAFTED BY kan bruges til et væld af begivenheder:

 • Det ekstra prik over Ø'et til herremiddagen
 • En genial gaveidé til Fars Dag
 • Overraskelse til polterabend
 • Studentergildet!
 • Til gutterne på fodboldholdet
 • Og ikke mindst: Som gavekort til manden, der har alt! (Og har vi det ikke alle sådan? Jeg tager en byg-din-egen specialøl oplevelse over sokker - any day!)
ANNONCE
Bryg din personlige øl

Pris: Fra 25,- kroner flasken. 

Hvor: CraftedBy.com

Levering: Afhentning ved bryggeriet eller levering i hele DK for en lille halvtredser.

Del

Seneste nyt

Annonce