Magasinet M!

Nyt skræmmende studie: Det sker der med din hjerne når du spiller GTA

En ny undersøgelse viser, hvad der sker i dit hoved, når du har spillet GTA gennem flere år. Og det er ikke kønt. Faktisk bør du smide controlleren lige nu og søge hjælp!

Det er overhovedet ikke svært at forstå, hvorfor vi fyre elsker at spille Grand Theft Auto (GTA). Vi kan stjæle biler, bryde ind og slå ihjel efter behag. Alt det, vi ikke må ude i den virkelige verden.

Men nu er der en god grund til at smide controlleren fra sig. For spillet fucker vores hoveder godt og grundigt op, viser en ny undersøgelse foretaget ved Ohio State University. Faktisk gør det, at vi mister empati for andre. Det skriver Metro.

I undersøgelsen deltog 154 frivillige i alderen 15-20 år, som alle spiller eller har spillet GTA Vice City og San Andreas regelmæssigt i deres liv. Forskerne viste forsøgspersonerne en række chokerende billeder af en grædende teenage-pige, som havde blå øjne og andre mærker efter voldelige overfald fra en mand, som stod i baggrunden af billedet. De fleste af personerne udviste mangel på empati for pigen, selvom de så, hvad der var sket med hende.

Med andre ord: Forsøgspersonerne var generelt ligeglade med, hvordan pigen havde det og så ud.

Det var i hvert fald undersøgelsens konklusion.

ANNONCE
YouTube - Nyt skræmmende studie: Det sker der med din hjerne når du spiller GTA YouTube
YouTube - Nyt skræmmende studie: Det sker der med din hjerne når du spiller GTA YouTube

Nogle af forsøgspersonerne havde kun spillet Half-Life 2. Et spil, hvor sexistisk vold ikke forekommer som i GTA-spillene. Og de personer reagerede med empati for pigen på billederne og forarg over det, hun havde været udsat for af voldsmanden.

Undersøgelsens forskningsleder Brad Bushman noterede sig, at kvinderne i GTA-spillene blot er bi-karakterer i form af prostituerede eller strippere, der fremstår som sexobjekter. Og det er her, problemet opstår.

"De fleste ville kigge på de her billeder og sige: 'Den her pige må være rædselsslagen'. Men drenge/mænd, som identificerer sig med deres karakterer i det sexistiske, voldelige spil havde ikke lige så meget empati med offeret, som andre personer havde," sagde Brad Bushman, som er professor i kommunikation og psykologi ved Ohio State University.

Øv. Så kunne det jo være, man skulle stoppe droppe GTA og gå over til Sims. Eller Counter-Strike.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce