Magasinet M!

Nyt studie: Folk der spiser kød er lykkeligere end vegetarer og veganere

Det vidste vi da godt i forvejen!

Nyt studie: Folk der spiser kød er lykkeligere end vegetarer og veganere

Okay, vi ved det. Hvis din kost kun bestod af rødt kød, ville der helt sikkert følge nogle store risikofaktorer med. Eksempelvis ville du øge risikoen for at blive ramt af et hjerteanfald, fedme, diabetes osv. osv. Men at droppe kødet fuldstændigt, så der ikke var noget, der hed bacon til morgenmad og en saftig T-bone steak til aftensmad? NO FREAKING WAY! Det er en ubehagelig tanke. Og nu bekræfter videnskaben det, vi hele tiden har vist: Folk, der dropper kødet, er mere deprimerede.

Det skriver avisen Daily Mail.

Det er Bristol University, der står bag studiet, som undersøgte næsten 10.000 britiske mænd, hvoraf 350 var dedikerede vegetarer og veganere. Disse 350 stakler scorede højere på depressions-skalaen end de mænd, der havde en almindelig balanceret diæt så som kylling- og baconsandwiches og greasy cheeseburgere. No shit, Sherlock!

Forskerne fortalte, at manglen på vitaminer og mineraler i vegetarernes diæter havde en negativ effekt på deres mentale helbred. En mangel på kød betød en mangel på B12-vitamin, ligesom det at spise flere nødder førte til et højere niveau af omega-6 fedtsyrer. Og begge ting er altså forbundet med mentale helbredsproblemer og en påvirkning af folks humør.

- Et lavere indtag af fisk og skaldyr menes at kunne associeres med en højere risiko af depressions-symptomer, fastslår forskerne i studiet og fortsætter:

- Andre potentielle risikofaktorer inkluderer et højere niveau i blodet af planteøstrogener, hvilket som regel er en konsekvens af en diæt, der hovedsagligt er bygget på grøntsager og sojaprodukter.

Et andet studie foretaget af tyske forskere tilbage i 2012 fandt ligeledes en forbindelse mellem en vegansk diæt og depression. Heri nærstuderede man 4.100 personer og fandt altså ud af, at de, som praktiserede en vegansk eller vegetarisk diæt, havde 15 procent større sandsynlighed for at udvise en depressiv adfærd.

Så hvis du nogensinde planlægger at droppe kødet helt, så hav lige denne artikel in mente. For du vil altså komme til at fortryde det noget så inderligt.

ANNONCE
Del

Seneste nyt