Magasinet M!

Obi-Wan Kenobi: Sæsonafslutning og mesterlige gæsteoptrædender

Hello there!

Obi-Wan Kenobi-serien har efter seks afsnit nået sin afslutning på Disney+

Star Wars live-action serien, der har været længe ventet af især fans af Star Wars prequel-trilogien, fik Ewan McGregor til at genoptage sin rolle som Obi-Wan Kenobi - 17 år efter han sidst havde rollen i Episode 3: Revenge of the Sith. 

Det har hele tiden været åbenlyst, at serien ville være en omgang gennemgående fan-service, og mens mange blev overrasket af, at serien skulle omhandle en redningsmission med en ung Leia Organa (og ikke Luke som trailere antydede), var slutningen nærmest givet på forhånd. 

pre-sequels der skal binde eksisterende fortællinger sammen, har den ulempe, at man ved hvor det starter og ender: Obi-Wan Kenobi, Luke Skywalker, Leia, Owen, Bery og Darth Vader - alle overlever. 

Derfor har Obi-Wan Kenobi også mere handlet om at nyde turen, snarere end at finde ud af hvad destinationen var - og der har været op- og nedture undervejs. Darth Vader/Anakin blev rullet hurtigt i stilling midtvejs i serien - og givet Disney's vilde cameos i The Mandalorian og The Book of Boba Fett, har fans spekuleret i hvilke gæsteoptrædener, som finalen kunne byde på: Ville de gå den sikre vej og give et gensyn med Jedi Master Qui-Gon Jinn (Liam Neeson) eller skulle der bygges bro til spillet Star Wars Jedi: Fallen Order med en live-action introduktion til Cal Kestis (Cameron Monaghan)?

Spoilers for finale-afsnittet af Obi-Wan Kenobi længere nede

ANNONCE

Trods fan service og cameo-spekulationer, endte Obi-Wan med at være en ret seværdig omgang. 

Mens historien startede ud med at skildre Obi-Wan Kenobis selvvalgte eksil på Tatooine, blev den hurtigt forvandlet til en redningsaktion, da Darth Vaders inkvisitorer kidnappede en ti år gammel Leia, for at lure Obi-Wan frem fra sit skjul.

Spændende, selvfølgelig - men den helt store åbenbaring har været, det fokus, der har været på Obi-Wans karakter og hans relationer med andre vigtige karakterer i universet. Der er det vordende forhold til en ung og eventyrlysten prinsesse Leia - og Obi-Wans helt store skyldtunge forhold til den tidligere padawan Anakin Skywalker - som i løbet af 10 år har udviklet sig til at være en modbydelig og ondskabsfuld sith. 

Finaleafsnittet af Obi-Wan Kenobi bragte foreløbige konklusioner på en stor del af fortællingerne i den ny serie.

ANNONCE
Ian McDiarmid er tilbage som Palpatine/The Emperor - Lucasfilm - Obi-Wan Kenobi: Sæsonafslutning og mesterlige gæsteoptrædender Ian McDiarmid er tilbage som Palpatine/The Emperor - Lucasfilm

Obi-Wan fik sin klimaktiske aflsutningskamp med sin tidligere lærling - men først efter at blive begravet i et bjerg af klipper af Darth Vader genfandt han sin sande forbindelse med Kraften. Og det var et hidtil uset power level fra Kenobi. Med force-pushes og overlegen lyssværdsføring bragte han Darth Vader til nederlag, inden Vader erklærede at han selv var ansvarlig for at slå Anakin Skywalker ihjel, hvorefter Obi-Wan efterlod sin tidligere lærling til at leve endnu en dag. 

Mens Obi-Wan stormede til Tatooine, for at hjælper Luke Skywalker der var under angreb af den slagne bad-girl Reva, gav Darth Vaders mellemscene seriens første store cameo. På lavaplaneten Mustafar tonede kejser Palpatine frem på holo-kaldet for at levere en motivationstale. Det var selvfølgelig skuespiller Ian McDiarmid der har spillet karakteren siden 1983, der endnu engang dukkede op som den hætteklædte overskurk. 

ANNONCE
"Hello there!" - LucasFilm - Obi-Wan Kenobi: Sæsonafslutning og mesterlige gæsteoptrædender "Hello there!" - LucasFilm

Tilbage på Tatooine leverede serien ikke bare en velkommen cameo, men også en reference i mødet med den unge Luke Skywalker "Hello there!". 

Hello there er den mene-tunge kommentar der først blev ytret af Alec Guiness i Star Wars: A New hope fra 1977 da han mødte R2-D2 i ørkenen - Den hilsen blev samlet op igen i Episode III: Revenge of the Sith, da Kenobi møder General Grievous - og Obi-Wan Kenobi lander alle gode gange tre.

ANNONCE
Liam Neeson tilbage som Force-ghost Qui-Gon Jinn - Foto: Lucasfilm - Obi-Wan Kenobi: Sæsonafslutning og mesterlige gæsteoptrædender Liam Neeson tilbage som Force-ghost Qui-Gon Jinn - Foto: Lucasfilm

Den helt store cameo-optræden kommer helt i slutningen af afsnittet, da Obi-Wan Kenobi endelig møder spøgelset af sin tidligere mester Qui-Gon Jinn. 

Ligesom Ewan McGregor er det første gang siden prequel-trilogien, at Liam Neeson igen ses i sit Jedi-outfit. 

Qui-Gon leverer seriens læresætning til Obi-Wan: "Well, took you long enough.. I was always here, Obi-Wan. You just were not ready to see me."

Noget tyder på at Obi-Wans afklaring med Anakins skæbne og hans genforening med The Force, sætter nye eventyr i gang. Den afsluttende bemærkning fra Qui-Gon er nemlig "Come on, we've got a ways to go."

Alle seks afsnit af Obi-Wan Kenobi kan nu streames på Disney+

ANNONCE
Del

Seneste nyt