Magasinet M!

Om 200 år er der ingen blondiner

1. april er fyldt med løgnehistorier, og her er 13 af de største aprilsnarrer.

Om 200 år er der ingen blondiner
Om 200 år er der ingen blondiner
Magisk nylonstrømpe

I 1962 var der kun én tv-kanal i Sverige, og den sendte kun i sort-hvid. Men 1. april kunne kanalens tekniske ekspert, Kjell Stensson, demonstrere, at det i virkeligheden var meget nemt at skifte fra sort-hvid til farve-tv. Takket være en ny teknologi skulle man blot trække en nylonstrømpe ned over skærmen. Stenssons demonstration resulterede i, at tusindvis af svenske familier fandt nylonstrømperne frem, men farve-tv blev dog først indført i Sverige i 1970.

ANNONCE
Slut med blondiner

Om 200 år er der ikke flere ægte blondiner tilbage i verden. I hvert fald ikke hvis man skal tro den rapport fra World Health Organisation (WHO), der tikkede ind på flere europæiske nyhedsredaktioner den 1. april 2002. Flere medier hoppede på historien, blandt andet BBC News, men det viste sig (heldigvis), at historien var det pure opspind. WHO nægtede i øvrigt at have sendt rapporten ud, og den dag i dag ved man stadig ikke, hvor historien kom fra - kun at den vist begyndte i Tyskland.

ANNONCE
Om 200 år er der ingen blondiner
Spaghettitræer

I BBC-programmet Panorama kunne man i 1957 berette, at de schweiziske spaghetti-landmænd ville få en glimrende høst på grund af en mild vinter og udryddelsen af spaghettibillen. For at bakke historien op, havde man placeret et billede af kvinder, der hev spaghetti ned fra træerne. Det fik mange seere til at kontakte BBC, for de ville gerne gave gode råd til at dyrke deres egne spaghettitræer.

Du ved godt, at der ikke findes spaghettitræer, ikke også?

ANNONCE
Om 200 år er der ingen blondiner
Om 200 år er der ingen blondiner
Bliv gift på Facebook

Facebook kan mange ting, men ligefrem gifte folk er måske lidt overdrevent. I 2009 fortalte avisen Berlingske, at man fra 2010 ville kunne hente en app med navnet 'Bryllup', der så ville bekræfte vielsen. Artiklen påstod, at den danske Folkekirke havde lanceret appen i et forsøg på at være lidt moderne.

ANNONCE
Heste-pizza

Sidste år fortalte Just Eat, at de ville begynde at levere pizzaer på hesteryg, fordi det var en langt mere miljøvenlig løsning end at bruge bil eller scooter.

"Vi er lige nu i dialog og forhandlinger med rideskoler over næsten hele landet. Vi ser et unikt potentiale i at gøre hesteudbringningen landsdækkende. Derfor regner vi med at kunne ride ud med mad i store dele af Danmark fra juni måned," sagde JUST EAT's direktør Mads Eriksen.

Det løs ellers meget spændende, men desværre viste det sig, at det bare var en aprilsnar.

ANNONCE
Om 200 år er der ingen blondiner
Store Larsen overtager landsholdet

1. april 2008 var der nok mange fodboldfans, der fik kaffen galt i halsen, da de læste Nyhedsavisen. I hvert fald meddelte avisen, at en rasende Morten Olsen med øjeblikkelig virkning stoppede som landsholdstræner, fordi han havde fået nok af pressens kritik. Ifølge Nyhedsavisen havde Dansk Boldspil Union Olsen allerede sikret sig en ny landstræner, nemlig Henrik 'Store' Larsen, der på det tidspunkt stod i spidsen for Køge Boldklub. 'Det er selvfølgelig en lidt trist bagrund, men sådan et tilbud siger man jo ikke nej til, det er klart', lød det ifølge avisen fra den gamle EM-helt.

ANNONCE
Om 200 år er der ingen blondiner
Gratis vin til alle

Indbyggerne i Bergen i Norge var i 1987 inviteret til en ordentlig fest. Avisen Bergens Tidende kunne nemlig rapportere, at Vinmonopolet havde konfiskeret 10.000 liter vin, der da ikke skulle gå til spilde. Folket kunne derfor komme og hente de dyrebare dråber, og der stod faktisk et par hundrede udenfor næste dag. De fik dog lov til at forblive tørstige.

ANNONCE
Om 200 år er der ingen blondiner
Den overmenneskelige yoga-baseballspiller

Det amerikanske magasin Sports Illustrated er måske mest kendt for deres Swimsuit Edition, men i 1985 havde de gang i en sjov aprilsnar. Her havde de en artikel med mirakel-manden i baseball, Sidd Finch, der trænede sammen med New York Mets, hvor han tyrede bolden med 270 km/t - de andre pitchere kom kun op på 166 km/t. Desuden havde Sidd Finch aldrig spillet baseball før, men hans yoga-erfaring fra opvæksten i Tibet gjorde ham i stand til at udøve mirakler på banen. Sports Illustrated fik 2000 breve fra ivrige læsere på grund af artiklen, men den passede slet ikke.

ANNONCE
Om 200 år er der ingen blondiner
Højstol til hunde

Ikea er fyldt med dumme produkter, men en højstol til hunde er alligevel for langt ude. I 2011 præsterede Ikea Australien at smide en video af deres nye produkt op på deres Facebook-profil, hvor en designer præsenterer højstolen på bedste Apple-manér. Her siger han blandt andet, at hunde jo er er en del af familien, og de er en slags forsøg, før man får børn. Højstolen fik endda et rigtigt Ikea-navn. Hundstol.

ANNONCE
Om 200 år er der ingen blondiner
Whopper til venstrehåndede

I 1998 indrykkede Burger King en helsides annonce i avisen USA Today. Annoncen handlede om, at burger-giganten lancerede en ny Whopper til de 32 millioner venstrehåndede amerikanere. Den nye Whopper havde præcis de samme ingredienser som den almindelige burger, men alle ingredienserne var drejet 180 grader. Burger King blev efterfølgende overrendt - ikke bare af venstrehåndede, der ville prøve den nye burger, men også af højrehåndede, som troppede op og bestilte en 'højrehånds-Whopper'.

ANNONCE
Om 200 år er der ingen blondiner
Slankende strømper

Avisen Daily Mail skrev i år 2000, at Esporta Health Club havde opfundet en slankende strømpe. FatSox, som strømpen hed, sugede fedtet ud af svedende fødderne, og så kunne man simpelthen bare vaske strømpen og bruge den igen. Teknologien bag var det såkaldte FloraAstraTetrazine, der var opfundet af amerikaneren Frank Ellis Elgood. Her må man sige, at 'hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det det nok også' passer meget godt.

ANNONCE
Om 200 år er der ingen blondiner
Om 200 år er der ingen blondiner
Løb! Vulkanen er i udbrud!

De fleste nøjes med at finde på en sjov historie som aprilsnar. Og så er der dem, der går lidt videre. Den 1. april, 1974, fik indbyggerne i den lille by Sitka, der ligger i Alaska, sig noget af et chok, da de vågnede og trak gardinerne til side. Byen ligger nemlig tæt på vulkanen Mount Edgecumbe, og da folk kiggede ud af deres vinduer, kunne de se en tyk, sort røg, der væltede op af krateret. Alle var overbeviste om, at vulkanen snart ville gå i udbrud - undtagen en enkelt mand, Porky Bickar. Uden at nogen havde lagt mærke til det, havde han nemlig fløjet hundredvis af gamle bildæk op i krateret, hvor han havde sat ild til dem, så alle ville tro, at byen snart blev begravet i lava og vulkanaske. Vulkanen blev dog i ro, men i dag taler man stadig om joken i den lille by.

ANNONCE
Sidney Lee er et forsøg

Det kom slet ikke som nogen overraskelse, da TV2 1. april 2011 bragte et indslag, hvor de havde besøg af manden bag figuren Sidney Lee. Michael Brødsgaard var psykologistuderende på Aalborg Universitet, og han spillede rollen som den selvfede wrestler/gamer/Cult-Shaker/player, SIdney Lee, for at finde ud af, hvor nemt det var at komme på tv. Det var MEGET nemt. Sidney Lee er da også så karrikeret, at man tror, det er en joke. Men den er altså god nok. Sidney Lee findes i virkeligheden. Det gør Michael Brødsgaard ikke.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
M! M!

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt