Magasinet M!

Once Upon a Time in Hollywood-slutningen: Dette skete der i virkeligheden

Virkeligheden kontra Tarantinos version.

Spoiler-advarsel!

Hvis du også har været inde for at se Tarantinos niende film i rækken, Once Upon a Time in Hollywood, så har du sikkert også spekuleret på, hvor tæt op af sandheden, filmen egentlig går på Hollywood-historierne i 60’erne om Charles Manson, westerns og to ukuelige helte.

Mere specifikt i d. 8. august 1969 i slutscenen, hvor medlemmer af Manson Family dukker op for at dræbe beboerne i Rick Daltons Hollywood-hus - hvor både Cliff og Rick formår at dræbe de fire mordere, før de laver ravage på vegne af massemorderen Charles Manson.

Læs vores anmeldelse her.

Hvad der bliver et småkomisk voldsøjeblik er i virkeligheden mere et hævntogt-feelgood-øjeblik fra Tarantinos egen fantasi, som mange ville ønske havde sket - i stedet for det, som skete i virkeligheden.

For i virkeligheden var der ingen Rick Dalton eller Cliff Booth til at redde dagen.

I virkeligheden dukkede fire mennesker fra Manson Family sendt af Charles Manson op til Roman Polanskis hus, hvor hans 8 ½ måneders højgravide kone Sharon Tate holdte en fest for venner - fire mennesker (Sharon Tate, Jay Sebring,Wojciech Frykowski og Abigail Folger) blev dræbt inde i huset, mens 18-årige Steven Parent tog forbi huset i forbindelse med et besøg hos viceværten, som boede i gæstehuset - han blev dræbt, da han stødte ind i Manson-gruppen i færd med at bevæge sig mod huset.

Roman Polanski var ikke hjemme om natten, da det skete - han arbejdede på en film i Europa.

En af morderne, Tex Watson, sagde, såvel i virkeligheden og i filmen, "I'm the devil, and I'm here to do the devil's business”, hvorefter blodbadet gik i gang.

For blot at nævne få detaljer fra den grusomme mordscene blev Sharon Tate blev knivstukket 16 gange og Frykowski blev knivstukket 51 gange.

Og hvorfor?

Charles Manson var på et tidspunkt en aspirerende musiker, som tidligere havde forsøgt at få en pladekontrakt med producer Terry Melcher, som afviste ham - Melcher var tildigere beboer i huset fra maj 1966 til januar 1969, så derfor var gæsterne i huset om muligt tilfældige ofre for en bitter mands hævn.

ANNONCE
Del

Seneste nyt