Magasinet M!

OnePlus 6 [Test]

Vi har kigget nærmere på OnePlus' nyeste flagship.

5 ud af 6 stjerner

OnePlus er et mærke, som jeg personligt har nydt godt af i gennem tidens løb - i en studietid, hvor man lever på sparsom SU, men stadigvæk gerne vil skyde fede billeder og smide sin mad op på Instagram, uden at det ligner Danmarks Mad - så kan det være svært at have råd til markedets toptelefon. Da OnePlus landede på markedet i 2013, kom der andre boller på suppen og konkurrencen spidsede til i forhold til styreevne og prisniveauet.

OnePlus fortsætter med at sætte den ene flagship-smartphone på markedet efter den anden - og endda til overkommelige priser uden at gå på kompromis med egenskaberne. Vi har kigget nærmere på deres nyeste skud på stammen - 6’eren.

ANNONCE
OnePlus 6 [Test]

Design

Den nye model holder fast i den minimalistiske tilgang til den visuelle oplevelse, men har dog skruet lidt op for charmen med en bagside lavet af glas - og her tænker du sikkert, at den ikke tåler det mindst stød, før den går i stykker - tværtimod. Materialet er hærdet giver det spejlklare udseende uden at skulle bekymre sig om stenslagslignende udsmykninger på sin nye telefon.  Den har desuden et 6.4-tommer OLED-display, som fylder det meste af fronten på telefonen og har givet mulighed for at undgå den sorte bjælke med ‘home’ og ‘tilbage’-knapperne.

Selvom skærmen har fået mere spillerum i brugeroplevelsen, så må man også erkende, at det har en lille negativ effekt på andre elementer i oplevelsen - selve skærmopløsningen ligger på 2280 x 1080 pixels, hvilket er en udmærket kvalitet på både streaming, spiloplevelser og diverse apps du nu skulle have liggende på telefonen - men hvis man kigger med lidt kritiske øjne i forhold til markedet, så lever det ikke helt op til den efterhånden veletablerede QUAD-HD-opløsning på flere andre modeller.

ANNONCE
OnePlus 6 [Test]

Performance

OnePlus fortsætter med at pakke så meget kraft ind i en telefon som muligt, og deres Snapdragon 845 kombineret med 8GB RAM er ikke til at spøge med. Den er lynhurtig og utrolig fleksibel i forhold til at manøvrere rundt i forskellige apps - selv når du har lidt for mange apps, faner og lignende åbnet på én gang. Det er desuden også godt nyt til dig, som skulle være faldet i Fortnite-fælden og har brug for disse egenskaber for at få den bedste spiloplevelse.

6’eren gør desuden også brug af OxygenOS, som er et af de reneste skins på markedet til Android - den giver mulighed for at holde linjen helt simpelt, mens man stadig kan nørde lidt rundt med forskellige knapper og genvejsfunktioner.

Batteriet er desuden utroligt kraftfuldt og kan klare op til en hel dag med intens brug af apps, kamera og diverse elementer på telefonen - og så oplader den med markedets hurtigste hastighed, og kan i følge diverse tests klare ca 20-25 procent opladning på blot 10 minutter.

 
ANNONCE
OnePlus 6 [Test]

Kamera

Der er faktisk sket en del i udviklingen på kamerafronten, og OnePlus-kameraet begynder at være på samme niveau som de andre toptelefoner på markedet. 6’eren gør brug af det primære kamera i form af 16-megapixel Sony IMX519, som evner at fange nogle ret levende og detaljerede billeder - det skyldes mest af alt en forøgelse i pixelstørrelsen, mens det sekundære kamera har et 20 megapixel kamera, som formår at fange dybden i billedet endnu bedre. Man går glip af 2x zoom uden tab af kvalitet ved skiftet fra telefoto-linser, men det gør så i stedet af bokeh-effekten fungerer meget bedre.

Fotos i mørke er blevet væsentligt bedre, men kan dog stadigvæk ikke helt fjerne de grynede områder i mørke kontraster, som vi eksempelvis har set hos Huawei P20 PRo og Galaxy S9. Videodelen er derimod helt fantastisk og kan fange optagelser i 4K 60 fps uden problemer, og laver desuden helt rene og stabile skud af video i 1080p ved 30fps og 60fps.

Telefonen har en startpris på omkring de 3899 kroner, og rammer et prisniveau, som de andre konkurrenter i feltet ikke helt kan hamle op med.

 
ANNONCE

Konklusion

OnePlus 6 er endnu et skridt videre mod en fremtid, hvor smartphones med high performance, fede egenskaber og et lækkert design ikke behøver at ramme Apple-priser for at være noget værd. Den nye model har fintunet sine bedste features, skubbet kameraet tættere på kernen af markedets bedste og så er brugeroplevelsen helt igennem anbefalelsesværdig.

 
ANNONCE
Alle specifikationer

Størrelse
155.7x75.4x7.75 mm

Vægt
6.2 oz (177g)

Materiale
Glasmateriale

Farver
Mirror Black/ Midnight Black/ Silk White

Operative System
OxygenOS baseret på Android™ Oreo

CPU
Qualcomm® Snapdragon 845 (Octa-core, 10nm, op til 2.8 GHz) inden for AIE

GPU
Adreno 630

Notifikationslys
RGB LED-underretningslys

Vibration
Haptisk vibrationsmotor

RAM
6 GB / 8 GB LPDDR4X

Lagerplads
UFS 2.1 2-LANE 64 GB / 128 GB / 256 GB

Sensorer
Fingeraftryk, Hall, Accelerometer, Gyroskop, Nærhed, RGB Ambient Light Sensor, Elektronisk kompas, Sensor Hub

Porte
USB 2.0, Type-C, Understøtter USB-lyd
Dobbelt nano-SIM-åbning
3.5 mm audio jack

Batteri
3300 mAh (ikke aftagelig) Fast Charging (5V 4A)

Knapper
Understøttelse af håndbevægelser og skærmnavigation

Lyd
Højtaler i bunden
Understøtter støjreduktion
Dirac HD Sound®
Dirac Power Sound®

Oplåsningsmuligheder
Fingeraftryk
Face Unlock

Skærm
Størrelse: 6.28 tommer (Hjørnerne på skærmen er inden for et standard rektangel. Målt diagonalt er skærmstørrelsen 6,28 tommer i det fulde rektangel og 6,12 tommer, hvis man medregner de afrundede hjørner.)
Opløsning: 2280 x 1080 pixels
Højde-breddeforhold: 19:9
Type: Optic AMOLED
Understøtter sRGB,DCI-P3
Dækglas: 2.5D Corning® Gorilla® Glass 5

Bagudvendt kamera - Main
Sensorer: Sony IMX 519
Megapixel: 16
Pixelstørrelse: 1.22 µm
OIS: Ja
EIS: Ja
Autofokus: DCAF
Blændeåbning: f/1.7

Bagudvendt kamera - Secondary
Sensorer: Sony IMX 376K
Megapixel: 20
Pixelstørrelse: 1.0 µm
Autofokus: PDAF
Blændeåbning: f/1.7

Blitz
Dobbelt LED-blitz

Video
4K-videoopløsning med 30/60 fps
1080P-videoopløsning med 30/60 fps
720P-videoopløsning med 30 fps
Super Slow Motion: 1080p video at 240 fps, 720p video at 480 fps
Timelapse
Videoredigering

Funktioner
Portræt, Pro Mode, Panorama, HDR, HQ, Dynamisk støjreduktion, Clear Image, RAW-billede

Forreste kamera:
Sensorer: Sony IMX 371
Megapixel: 16
Pixelstørrelse: 1.0 µm
EIS: Ja
Autofokus: Fast fokus
Blændeåbning: f/2.0

Video
1080P-opløsning med 30 fps
720P-videoopløsning med 30 fps
Timelapse

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

Redaktør med fingeren på pulsen og et skarpt øje for en god historie, en ny trend eller de nyeste announcements i hverdagen og på det store lærred.

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt