Fascination
Over 2.300 våben indleveret til politiet: Jyderne rydder op i våbengemmerne
Frit lejde har sat våben i bevægelse
Knive, sabler, skydevåben og ammunition – midt- og vestjyderne har været flittige til at finde gemte våben frem og aflevere dem til politiet under den igangværende frit lejde-aktion. Siden starten af november har Midt- og Vestjyllands Politi modtaget hele 2.336 ulovlige våben og andre farlige effekter, og der er stadig tid til at bidrage, inden måneden slutter.
De mange våben tæller blandt andet 109 pistoler og revolvere, 819 geværer og rifler samt 404 blankvåben som sabler og knive. Tallene er imponerende – og lidt tankevækkende.
Vicepolitiinspektør Bjørn Bo fra Midt- og Vestjyllands Politi udtrykker glæde over borgernes indsats:
"Vi er meget tilfredse med den store opbakning til frit lejde-aktionen, som vi oplever fra midt- og vestjyderne. Hvert våben, vi får ind, er ét våben mindre ude i samfundet, som kan falde i de forkerte hænder. Jeg håber, det fortsætter sådan måneden ud, og opfordrer alle til at få ryddet op og afleveret eventuelle ulovlige våben til os," siger han.
Jyderne i front
Midt- og Vestjyllands Politi ligger i toppen blandt landets kredse, når det gælder indleverede våben. Ifølge vicepolitiinspektøren er det dog ikke overraskende:
"Vi er Danmarks geografisk største politikreds, og befolkningsmæssigt er vi faktisk også en af de største, så jeg havde nok også forventet, at vi ville være en af de kredse, der fik flest våben indleveret," forklarer Bjørn Bo.
Eksplosiver kræver ekstra forsigtighed
Politiet understreger dog vigtigheden af ikke selv at håndtere eksplosiver som håndgranater. Har man sådanne genstande liggende, skal man ringe 114 og lave en aftale om afhentning. Enkelte borgere har allerede mødt op med sprængstoffer, hvilket ifølge politiet skaber farlige situationer og i værste fald kan føre til evakuering af politistationer.
"Vi oplever desværre stadig, at enkelte borgere møder op på vores politistationer for at aflevere håndgranater og andre eksplosiver. Det kan være farligt for både vores personale og for borgeren selv. Vi er rigtig glade for, at frit lejde-aktionen kan være med til at få sprængstoffer ud af cirkulation, men man skal altså ringe 114 og lave en aftale," understreger vicepolitiinspektøren.
Sådan afleverer du dine våben
Politiet modtager våben på stationerne i Holstebro, Herning, Ringkøbing, Silkeborg, Skive, Thisted og Viborg i åbningstiden. De opfordrer til, at våbnene pakkes forsvarligt ind under transporten – og at skydevåben aflades, inden de transporteres. Læs mere her på Politi.dk
Frit lejde gælder måneden ud, og der er stadig tid til at få ryddet op i gemmerne – både for din egen og samfundets sikkerhed.