Magasinet M!

"P-piller" til mænd er et skridt tættere på virkeligheden

Nyt succesfuldt forsøgIndtil nu har mænd været hensat til at bruge kondom eller få "klippet strengen", hvis vi selv skal være herre over, ikke at gøre kvinder gravide under samleje. 

Men der arbejdes på alternative præventationsmidler til mænd, og et af dem går populært under betegnelsen "mandens p-pille": Og her er der for nyligt kommet et gennembrud, ifølge den britiske avis The Guardian.

Succesfuldt forsøg

Det nye middel der testes, er en pille der takket være en art af progesteron blokerer for dele af hormonproduktionen (LH, FSH) der er nødvendig for at producere sperm. Pillen har samtidig et testosteron-lignende stof, der hjælper til at balancere det fald, som progesteronet forårsager i den mandlige hormon-produktion. 

Den første testfase involverede fyrre raske mænd, der skulle tage pillen i 28 dage i træk. 

Mænd der tog pillen havde væsentligt lavere niveauer af LH og FSH, og det indikerede at pillen havde stoppet deres sædproduktion. 

Christina Wang der forsker i forsøget hos LA Biomed, fortæller at næste trin, var at måle faldet i sædproduktionen direkte. Hun forklarer at det første studie er meget kort, og at der skal bruges mindst tre måneder, hvis sædproduktionen skal standses helt. "Det eneste vi har vist indtil videre, er at det lukker ned for hormonet der styrer testiklernes funktion."

I rapporten fremgår det, at en mindre dele af mændene oplevede milde side-effekter, som hovedpine, træthed og akne. Fem deltagere oplevede en mildt nedsat sexlyst, og to oplevede lettere nedsat erektionsevne. 

Forskerne bag projektet forventer, at der går et årti endnu, inden en mande-pille når markedet, men de tror på at der er en stor efterspørgsel, fra især par der ikke vil have flere børn. 

Ifølge forskerne er 50% af adspurgte mænd villige til at afprøve nye hormonelle præventive metoder, og i deres kvindelige partnere er procentdelen endnu højere. 

Ville du være klar på en omgang sæddræbende piller? 

ANNONCE
"P-piller" til mænd er et skridt tættere på virkeligheden

Kilde: The Guardian

Del

Seneste nyt