Magasinet M!

Pablo Escobars søn: Sådan var min barndom

Hvordan vokser man op, når ens far er narkobaron?

Den populære Netflix-serie Narcos har siden sin premiere skabt røre og samtidig en god portion opmærksomhed til den nu afdøde Pablo Escobar. Og det er ikke helt uden grund. Escobar levede et vildt liv som en af tidens største narkobaroner.

Pablo Escobar stod bag omkring 80 procent af verdens kokain og smuglede i omegnen af 15 ton ind i USA hver evigt eneste dag. Deraf fik han øgenavnet, "The King og Cocaine".

Da Escobar var på sit højeste, blev han rangeret som den syvenderigeste i verden. Ifølge Daily Mail skrabede Escobars narkokartel omkring $420 millioner ind hver uge. Og her snakker vi altså en dollarkurs fra 80'erne?

Pablo jonglerede med så mange dadler, at han på et tidspunkt satte ild til $2,1 millioner i sedler - kun for at bålet skulle holde familien varm.

Kigger vi på det hæsblæsende liv udefra, kan det til tider godt virke spændende og romantisk, men hvordan er det at vokse op, når ens far hedder Pablo Escobar? Hvis du spørger Pablos ældste søn, var det præcist så spændende, som du kunne have forestillet dig.

ANNONCE
Pablo Escobars søn: Sådan var min barndom

Juan Pablo Escobar blev født i 1977 og bruger nu tiden på at arbejde som arkitekt i Argentina under navnet Sebastian Marroquin. For at beskytte sig selv var Juan selvfølgelig nødt til at skifte sit navn efter sin fars død i 1993. Nogle år efter besluttede Juan dog, at han ikke var bange for at stå ved sin fars navn.

I et interview med nyhedsmagasinet 60 Minutes i sidste uge udtalte Juan:

- Det var ligesom at bo i Disneyland. Giraffer, elefanter, motorcykler, en masse ting at lave og en masse penge at bruge. Jeg var villig til at give mit liv for ham. 

- Der var ingen chance for, at jeg ville hade min far? Jeg vidste jo ikke, hvad det var, han lavede.

- Jeg er ikke stolt af hans vold, men jeg er stolt af hans kærlighed til mig, min mor og min søster. Han gjorde ting, som fik dig til at hade ham, og han gjorde ting, som fik dig til at elske ham. Sådan var min far.

Juan mente dog, at Pablo igennem hele sit kriminelle liv kun lavede en fejltagelse: at melde sig ind i politik.

- Det var den værste beslutning i hans liv. Da han meldte sig ind i politik, begyndte alle at give ham opmærksomhed. Hvis han ikke havde gjort det, tror jeg, at han ville have været i live idag.

I sidste ende sluttede Pablos kriminelle levestil, da han i 1993 blev dræbt under en jagt fra det colombianske politi. Mange tror, at Pablo blev dræbt af politiet, men familie og venner er overbeviste om, at Pablo tog sit eget liv, da han hellere ville vælge døden fremfor fængsel.

I videoen herunder, kan du se et udklip af interviewet med sønnen, hvor han snakker om de sidste timer i Pablo Escobars liv.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
M! M!

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt