Magasinet M!

PlayStation 5 vs Xbox Series X: Specifikationer, spil og formodet performance (Opdateret)

Er du begyndt at overveje om du skal hæve næste generations konsol - og hvilken det skal være?

Opdateret 18. september:

 Både PlayStation og Xbox har været ude og lufte priserne på deres nye konsoller, og det giver et endnu bedre sammenligningsgrundlag. Topmodellerne er de mest direkte at sammenligne, men både PlayStation g Xbox har annonceret billigere alternativer, og her er der store forskelle.

Det "billige" konsol-segment

PlayStation 5: Digital Edition er direkte sammenlignelig med PlayStation 5, med den ene forskel, at den ikke inkluderer et 4K Blu-Ray drev. Det betyder, som navnet antyder, at denne konsol kun er modtagelig overfor digitale downloads fra PS Store. Denne ændring betyder en forskel på 100 euro i anskaffelsespris, og man forventer at mange hopper på denne, da de fysiske skiver ikke fylder så meget mere, bortset fra folk der benytter deres konsol som en gennemført mediemaskine, til også at afspille den fysiske filmsamling på. 

Xbox Series S er Xbox billigere variant. Ligesom PlayStation, er dette en variant uden fysisk disc-drev, men her stopper sammenligningen. Xbox Series S har samme processor som Series X, men grafikken er en nedskaleret variant, og Xbox Series S understøtter gaming i en opløsning på 1440 pixel - hvor Series X spiller op til 8K opløsning. Prisen gør det dog muligt for folk at hoppe med på Xbox' nye next-gen titler - men i en neddroslet udgave. 

Priser og tilgængelighed i bunden af artiklen. 

 

Original:

Vi har efterhånden så meget information på både PS5 og Xbox Series X, at vi kan begynde at lave nogle sammenligninger. 

Da maskinerne ikke er på markedet endnu, er det dog svært et sige endegyldigt om en konsol er bedre end den anden - og de har hver især fordele og ulemper. I sidste ende bliver priserne og udvalget af eksklusive spil den største faktor i valget, for dem der står på vippen - og mens priserne endnu lader vente på sig - er vi efterhånden ret godt informerede om de eksklusive titler til de to konsoller.

Fælles for de to konsoller, er at vi kigger på maskiner der leverer op til 8K opløsning, stor processorkraft og lynhurtige loadinghastigheder. 

ANNONCE
Specifikationer
  PS5 Xbox Series X
CPU 8-core 3.5GHz AMD 8-core 3.8 GHz AMD
GPU 10.28 TFLOP v 2.23 GHz 12 TFLOPS v 1.82 GHz
RAM 16 GB GDDR6 16 GB GDDR6
Lager  825 GB SSD 1TB NvME SSD
Læsehastighed 5.5 GB/sek 2.4GB/sek
Optisk Drev 4K Blu-Ray 4K Blu-Ray
Udvidelse af lager Ja Ja
Framerate 120 FPS 120 FPS
Opløsning Op til 8K Op til 8K
ANNONCE

Head on. 

Ved første øjekast ser Xbox Series X ud til at være en stærkere maskine - den har en højere performance på grafikken, med 12 teraflop mod 10.23 på PS5. 

Dette kommer formentlig ikke til at have en stor inflydelse på spil fra tredjeparter, der skal balancere deres varianter af spillene mellem de to konsoller - men det bliver muligt, at det kan mærkes på konsol-eksklusive titler, det bliver dog svært at sammenligne, da netop det eksklusive element, gør det ekstremt svært at sammenligne. 

Xbox Series X har generelt en lille fordel på spec-listen, men PlayStation har et trick i ærmet, der muligvis bringer dem tilbage på niveau. 

PlayStation har nemlig udviklet en hurtigere måde at tilgå spildata på deres indbyggede SSD - op mod dobbelt så hurtig, som er tilfældet på Xbox Series X. Dette kan betyde at PS5 har betydeligt kortere ventetid, når man afventer en loadingskærm i et spil. 

Kan du huske ventetiden i Red Dead Redemption 2? Det bliver en interessant test, på de nye maskiner.

ANNONCE
PlayStation 5 vs Xbox Series X: Specifikationer, spil og formodet performance (Opdateret)

Design

XBSX og PS5 er to vidt forskellige maskiner at kigge på - mens Xbox har taget en minimalistisk (og lidt kedelig, vil nogen mene) tilgang til designet, med en stor sort rektangel, er PlayStation gået i ren sci-fi, med en organisk form der af nogen er blevet kaldt en fremtidsagtig WiFi-router. 

Her er vi ude i ren smag og behag. Hvis man hader begge designs, må Xboxen dog siges at være den letteste at gemme væk. Eller overse.

ANNONCE
PlayStation 5 vs Xbox Series X: Specifikationer, spil og formodet performance (Opdateret)

Det store eksklusivitetsgame

Den helt store kamp mellem de to konsoller, bliver ikke på specifikationerne, men på de vigtige konsoleksklusive titler, der skal sælge de enkelte konsoller. 

I den nuværende generation, har PlayStation 4 været den store vinder, med både fortsættelser af eksisterende franchises og varierende succes med nye satsninger. I flæng kan nævnes: God of War, Spider-Man, Horizon Zero Dawn, Bloodborne, Ghost of Tsushima, Uncharted 4...

Xbox One har haft det sværere med eksklusive titler, men Sea of Thieves har gjort det godt - og Forza Motorsport 7 og Forza Horizon 4 har været vigtige for racingfans. Et af de mest roste spil har været Ori and the Will of the Wisps - som også ER et virkeligt fantastisk spil. Men. I de flestes optik, har PS4 været et bedre sats på de eksklusive titler end XB1. 


Selvom der måske kan være flere eksklusive annonceringer på vej, kender vi nu til et stort udvalg af de kommende konsollers største satsninger ved lanceringen. 

Xbox har en håndfuld primære titler og et seriøst kartotek af mindre, indie-agtige spil der også rammer Xbox-universet og ikke kommer til PS, men hvilken retning du hælder til, er et godt spørgsmål.

Xbox Series X (Konsol)eksklusive titler:
- Halo: Infinite
- Forza Motorsport
- State of Decay 3
- Fable
- Everwild
- Awoved

- As Dusk Falls
- STALKER 2
- Crossfire X
- Psychonauts 2
- The Gunk
- Scorn
- Senua's Saga: Hellblade 2
- Tetris Effect: Connected

PlayStation 5 (Konsol)eksklusive titler
- Gran Turismo 7
- Marvel's Spider-Man: Miles Morales
- Horizon: Forbidden West
- Demon's Souls remastered
- Ratchet & Clank: Rift Apart
- Project Athia

- Returnal
- Sackboy: A Big Adventure
- Destruction AllStars
- Astro's Playroom
- Godfall
- Oddworld: Soulstorm
- God of War 2: Ragnarok

ANNONCE

Priser

De vejledende salgspriser for begge konsoller er nu bekræftet af udbyderne. Mens Microsoft har givet konkrete priser i danske kroner, er PlayStation gået ud med en fælles vejledende europæisk pris i euro. Vi har konverteret valutaen og rundet op til nærmeste logiske salgspris, de individuelle butikker kan dog sætte andre priser.

Xbox Series X koster 3.899,- kroner.

Xbox Series S koster 2.399,- kroner

PlayStation 5 koster 3.749,- kroner (€499,99)

PlayStation 5: Digital Edition koster 2.999,- kroner (€399,99).

Lanceringsdatoer

PlayStation 5 konsollerne lanceres officielt i Europa den 19. november 2020, mens blandt andet USA og Japan allerede ser lancering den 12. november. 

Xbox Series X og Xbox Series S lanceres den 10. november 2020. 

Forudbestilling

Forudbestilling af Xbox Series X og S starter officielt den 22. september 2020. I danmark sker det klokken 9.00 om formiddagen, og forhandlerne er Microsoft Store, Elgiganten, CDON og Power. 

PlayStation 5 har endnu ikke givet en officiel dato for forudbestilling. 

Denne artikel opdateres løbende, i takt med at oplysninger bliver tilgængelige. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce