Magasinet M!

Politiske parodier

Nu hvor Bush er på vej ud af døren...

Politiske parodier

10. Will Ferrell som Bush

Der er vist ikke mange i Danmark, der kommer til at savne George W. Bush som præsident for vores amerikanske kammerater mod vest. Men både han og mange af hans politiske bonkammerater har (udover en masse nervøsitet, vrede og frustration) også være årsag til en masse gode grin. Og helt ærligt: Vi elsker politiske parodier.

Vi har samlet ti af vores favoritter her:

10. Præsident Bush giver sin støtte til McCain og Palin

Sketch-showet Saturday Night Live er en institution i USA, der uge efter uge leverer sjove sketches og perfekt satire især af den politiske slags. Der er ingen andre, der kommer i nærheden af at lave god politisk satire som dem, så derfor er der også en del Saturday Night Live på denne liste. I dette klip ses Will Ferrell som præsident Bush, der meget gerne vil gi' sin støtte til John McCain og Sarah Palin. De er dog absolut ikke interesserede i at blive forbundet med den upopulære præsident.

http://www.hulu.com/watch/40676/saturday-night-live-update-thursday-bush-endorsement

9. Will Ferrell som Janet Reno


9. Will Ferrell som USA's røvsparkende justitsminister Janet Reno

Endnu en Saturday Night Live-sketch med Will Ferrell, denne gang som Janet Reno, der var USA's justitsminister i 90'erne. Reno havde ry for at være en benhård rappenskralde, hvilket Ferrell viser meget bogstaveligt.

http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=36383935

8. Spitting Image


8. Spitting Image - Satire i gummiformat

I 80'erne overtog gummi-figurerne fra Spitting Image fuldstændig scenen for politisk satire. Alt hvad der kunne kravle og gå af kendte politikere kom under kniven, ikke mindst daværende amerikanske præsident Ronald Reagan.

7. Bush og Blair


7. Bush og Blair pressekonference

Briterne kan naturligvis også være med, som det kan ses i programmet Dead Ringers, der specifikt forsøger at parodiere kendisser. I følgende klip ses to af showets yndlingsofre, tidligere premiereminister Tony Blair og USA's præsident Bush, i en pressekonference hvor det er tydeligt, at Blair ikke helt kan få det ud af Bush, han gerne vil.

6. At the Gaybar


6. George W. Bush vs.Tony Blair synger sangen Gaybar

Fiffige computernørder verden over har startet en cool trend med politiske satire-mash-ups. Det er oftest en film, hvor optagelser med interviews eller pressekonferencer med kendte politikere klippes sammen, så det ser ud som om politikerne siger noget helt andet. Følgende film er et rigtigt vellykket eksempel.

5. South Park vs. Saddam Hussein


5. South Park gør grin med Saddam Hussein

Ahh... South Park. Serien, hvor der ikke var nogen grænser overhovedet, hvilket naturligvis betød, at der blev taget pis på alt ,hvad der kravlede og gik op den politiske scene. Her er det Saddam Hussein, der synger en fin sang,om at han kan ændre sig.

4.Obama McCain Dance-off


4. Obama - McCain Dance-off!

En af de absolut fedeste internet-sketches fra det netop afsluttede valg i USA er denne danse-video, hvor Obama og McCain beslutter at afgøre valget i et pumpende dance-off! Det er super godt lavet med optagelser af kandidaternes hoveder klippet ind over nogle ret talentfulde dansere, og den fortjener klart sin høje placering på listen.

3.Minimalstat


3. Tjenesten præsenterer F.O.G.G.'s Minimalstat

Herhjemme laver vi ikke ret meget politisk satire i tv, fordi det ganske enkelt er for dyrt at producere. Heldigvis har vi nogle radiodrenge på DR's Tjenesten, der har fingeren på pulsen og som for nogle år siden lagde ord i munden på Danmarks rappende statsminister.

2. Sarah Palin


2. Katie Couric interviewer Sarah Palin

Saturday Night Lives første parodi på Sarah Palin er uden tvivl en af de mest eksponerede og omdiskuterede politiske sketches, der nogensinde er lavet. Tina Fey er en gammel Saturday Night Live-rotte, der tilfældigvis ligner Sara Palin på en prik. Det mest skræmmende og opsigtsvækkende ved sketchen er dog, hvordan Tina Fey egentlig ikke pynter særligt meget på Sara Palins udtalelser, men nærmere citerer hende ordret.

http://www.hulu.com/watch/36863/saturday-night-live-couric--palin-open

1. Darrell Hammond


1. Darrell Hammond - nutidens konge af politiske parodier

Første pladsen tilhører naturligvis Saturday Night Live, ikke mindst på grund af en vis hr. Darrell Hammond. Hammond kan med uhyggelig præcision parodiere et væld af amerikanske politikere og han gør det gang på gang. En af de absolut bedste parodier han har disket op med, er USA's vicepræsident Dick Cheney, som det kan ses i dette enkle og geniale klip.

http://www.hulu.com/watch/19273/saturday-night-live-cheneys-message

Bonus: Obama parodierer Obama

Som en lille bonus bringer vi her en næsten ti minutter lang stand-up-sekvens med nyvalgte præsident Barack Obama. Hvert efterår samles et væld af amerikanske politikere til den prestigiøse Alfred E. Smith Minde-middag, hvor der er tradition for at landets toppolitikere holder ekstremt morsomme taler. Take it away, Obama... 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce