Magasinet M!

Portugal vs Wales: Her er den sande semifinale mellem de to fodboldnationer

Glem Cristiano Ronaldo og Gareth Bale. Vi ser på, hvor stærkt de to semifinalister står - uden for banen

Portugal og Wales mødes i aftenens knald-eller-fald-kamp, hvor vinderen ryger direkte i EM-finalen.

Men hvis kampens udfald er lige så ligegyldigt for dig som din kærestes valg af hårbalsam, har vi her samlet en række spændende facts om de to nationer, så du kan finde ud af, hvem du skal du holde med.

Portugal

Indbyggertal: 10, 2 mio

Hovedstad: Lissabon

ANNONCE
Portugal vs Wales: Her er den sande semifinale mellem de to fodboldnationer

Det har Portugal at byde på

Nationaldrik: Portugiserne står bag den famøse portvin, der i øvrigt ikke må sælges som portvin, hvis ikke den kommer fra Portugal. Tag den Wales. 

Krigshistorie: Napoleon forsøgte at erobre Portugal 3 gange - og fejlede.

Rekorder i sport: Potugisiske Benfica er ifølge Guiness Book of World Records Verdens mest støttede fodboldklub. Derudover er Potugal er et af Verdens bedste surf-spots med en kystlinje på 800 kilometer og 364 årlige dage med surf-vejr.

Andre bedrifter: Portugiserne introducerede chili til inderne - hvis de ikke havde gjort det, ville karry ikke eksistere! Derudover bragte de kaffe til Brasilien.

Legender: Portugal havde i flere år en død dronning. Da Pedro blev kronet til konge i 1357, gjorde han sin kone til dronning, på trods af at hun var blevet slået ihjel to år før. Han valgte desuden at spise hendes morders hjerte - rimelig bad ass på Game of Thrones-måden.

Mest sexede skuespillerinde: Portugeseren Mariana Monteiro (til venstre) har godt nok ikke været med i de største Hollywood-film, men hendes udseende kan vi ikke benægte.... Av, av, av... 

Sexede modeller: Victorias Secret-modellen Sara Sampaio (til højre) er portugiser - we rest our case.

Andre skøre facts: På portugisisk river du point hjem hos en kvinde ved at sammenligne hende med majs - det betyder nemlig, at hun er sexet! (Bon como o milho).

ANNONCE
Portugal vs Wales: Her er den sande semifinale mellem de to fodboldnationer

Wales

Indbyggertal: 3.15 Million

Hovedstad: Cardiff

Portugal vs Wales: Her er den sande semifinale mellem de to fodboldnationer

Det har Wales at byde på:

Nationaldrik: I Wales er nationaldrikken øl, hvoraf det største brand er Brains, der tidligere har vundet famøse priser som for eksempel WBA (World's Beer Awards) for deres Brains 45 i kategorien Pale Beer. 

Legender fra Wales: Den mystiske King Arthur kommer fra Wales, og derudover har walesiske Sir George Everest fra Gwernvale, Breconshire, lagt navn til verdens største bjerg, Mount Everest. 

Andre bedrifter: Det er måske en latterlig rekord, men til gengæld er den sjov: Wales kan nemlig bryste sig af at have verdens længste stednavn, og du brækker nok kæben to steder, hvis du prøver at udtale det. Det er nemlig: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch.  

Rekorder i sport: Millennium Stadium i Cardiff bryste sig af at være europamester i at have det største mobile tag på et sportsstadion. På verdensplan er det kun overgået at Cowboys' stadion i Dallas.

Sexede skuespillerinder: Når vi snakker om legender, kan vi også nævne, at den smukke Catherine Zeta-Jones (højre) også er fra Wales. 

Sexede modeller: Er du i tvivl om, hvorvidt Wales kan bryste sig af lækre piger, så kig på modellen Imogen Thomas (venstre), der i øvrigt før har ligget i lagner med modstanderen Cristiano Ronaldo

Andre skøre facts: K, Q, V og Z findes ikke i den walesiske alfabet.

ANNONCE
Portugal vs Wales: Her er den sande semifinale mellem de to fodboldnationer
Del
Om forfatteren
M! M!

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt