Magasinet M!

Prævention og kønsroller

Kondomer til kvinder og P-piller til mænd? Jeg går da ind for ligestilling, men jeg har altså mine begrænsninger!P-Piller til mænd, og kondomer til kvinder....!?
Prævention og kønsroller

Prævention er ikke længere noget tabuemne, som det var før i tiden. Alle kender til kondomer, og alle ved også hvorfor man bør bruge dem. Ja ja, som at spise karameller med papir på, jeg kan ikke føle noget, jeg kan ikke komme og jeg kan ikke passe dem. Der findes mange sjove undskyldninger fra både mænd og kvinder, for ikke at bruge beskyttelse, og denne artikel er overhoved ikke en moralprædiken, så derfor lader vi undskyldningerne hvile i sig selv.....
 

Femidom:


Alle har set kondomerne på hylderne, men de fleste ved faktisk ikke, at der også findes kondomer til kvinder, der fantasifuldt, eller på grund af manglen af samme, er blevet døbt "femidomer".

ANNONCE
Prævention og kønsroller

De fungerer på nogenlunde samme måde som de kondomer vi allerede kender, og er et hylster ligesom kondomer til mænd. Femidomet fungerer på den måde, at man i stedet for at påføre dem på fyrens pik, indfører dem i kvinden. Det består af en "pose" af urethanplast, og kan derfor også bruges af folk med latex allergi, og er 15 cm. langt og 7 cm. bredt.

Fordele:

Fordelene ved et femidom.... Tjaah jeg må jeg jo ærligt indrømme, at jeg ikke kan finde ret mange flere end hos almindlige kondomer, men der findes da et par stykker. En fordel er helt klart, at fyren ikke behøver at have jern på, før femidomet indføres, så det skal ikke nødvendigvis indføres lige inden samlejet, men kan faktisk indføres op til en time før. Det er et alternativ til kondomer, og hvis man absolut ikke vil bruge kondomer, men stadigvæk vil beskytte sig selv mod både graviditet og kønssygdomme, så er dette det eneste alternativ.

Ulemper:

Femidomet kan rykke sig under samlejet, hvilket er ganske normalt, men dette vil klart kunne mærkes, hvilket jeg ikke finder sønderligt tiltalende. Det er sikkert at bruge, men ikke ligeså sikkert som et almindeligt kondom, og så er det meget dyrere end "normale" kondomer. Det koster ca. 20 kr. pr. styk. Og så finder jeg det egentligt ekstremt usexet, at skulle indføre en pose i skeden før samlejet.
 

Kondom eller Femidom:
ANNONCE
Prævention og kønsroller

Dette er altså ikke en metode der tiltaler mig, må jeg nok ærligt indrømme. Specielt det med, at man kan mærke det bevæge sig, når man har sex, synes jeg er en del utiltalende. Det er da sikkert noget man vænner sig til, men jeg gider altså ikke at skulle ligge der og koncentrere mig om, hvorvidt det rykkede sig for meget eller ej. Det er nemmere at mærke med et kondom, både for manden og kvinden. Men hvis man vil prøve noget nyt, jamen så er det da bare med at drøne på apoteket og købe sig et Femidom.
 

P-Piller til mænd:


For det ikke skal være helt løgn, så er der også forsket meget i p-piller til jer mænd, man begyndte faktisk allerede på undersøgelserne tilbage i 1993. De fungerer på samme måde som p-piller til kvinder, hvor det bare her er jer der skal huske at tage pillen en gang dagligt. Pillerne er endnu ikke i handlen, da man ikke har lige så meget styr på mandens reaktion på dette område, som man har hos kvinder, og man har derfor endnu ikke fundet ud af, hvilke bivirkninger det kan have.

Glemsomhed:

ANNONCE
Prævention og kønsroller

Helt seriøst... bivirkninger eller ikke bivirkninger.... så ville jeg aldrig forlade mig på, at min kæreste, sexpartner, eller hvad han nu er, huskede at tage denne pille hver dag. Ordet mand og hukommelse, er altså ikke to ord som jeg vil bruge i samme sætning, når det handler om prævention. Sorry :o)

Men derimod kunne det være en udemærket løsning for jer mænd, som ikke stoler på, når kæresten siger, at hun bruger p-piller. På den her måde vil du kunne sikre dig selv mod barnegråd og børnepenge, hvis det ikke er det du ønsker.

Konklusion: Jeg holder mig altså til de "gamle" metoder: P-piller til kvinder og kondomer til mænd. - Hvad gør du?

ANNONCE
Del

Seneste nyt