Magasinet M!

Praktikanten tester feminine former for fitness: Yoga-edition

For os mænd er kvindeholdene i fitnesscenteret ualmindeligt nemt. Eller er det? Vi har sendt praktikanten ind i et østrogenfyldt træningslokale for at teste yoga.

Praktikanten tester feminine former for fitness: Yoga-edition

Da jeg kører mit FitnessDK-kort igennem maskinen, og der med store fede bogstaver på skærmen står "CHECK IND - YOGA" må jeg indrømme, at jeg på ingen måde vidste, hvad jeg skulle forvente. Ville yogaen være verdens nemmeste, eller skulle jeg gøre mig selv til grin foran en hel sal af grinende piger og være nødsaget til at 'fake' en fiberskade bare for at slippe ud?

YES! En anden mand havde sneget sig med ind i salen. Vi stod dog i hver vores side, eftersom ingen af os var interesseret i, at vores maskulinitet skulle sættes på prøve mod hinanden?

Motorik som en 3-årig

Vores instruktør Cathrine, var hurtig til at spotte den nye i salen. Den nye var mig. Mine 100 år gamle og yderst smadrede Adidas Speciel afslørede mig grumt, da yoga selvfølgelig udøves barfodet. Cathrine viste mig kort to forskellige positioner, hvorefter jeg med det samme kunne mærke, at det ville blive en hård omgang. En rigtig hård omgang.

De mange stræk-øvelser handler utrolig meget om balance og teknik, og med motorik som en 3-årig og fodboldben stivere end stumtjeneren i din mors entré, fik jeg virkelig kamp til stregen. Det lykkedes mig dog at hive mig selv igennem, og til min store overraskelse med en lille portion ros af Cathrine.

Hvad er yoga?

Ganske kort er yoga et 5000 år gammelt træningssystem, hvor dets primære fokus er din krop og dit sind. Yoga handler om at være tilstede og have kontrol over bevægelser og åndedræt.

Hvorfor yoga?

Hvis du dyrker yoga, vil du med tiden få en stor portion kropsbevidsthed, som senere vil være med til at forebygge fremtidige skader (f.eks. dårlig ryg). Derudover vil de mange øvelser og stillinger bidrage til en sundere og mere smidig krop.

Restitueringsfaktor:

Jeg var øm, men ikke jeg-har-tonset-fodbold-i-flere-timer-øm. Mange af de små muskler, som ikke bliver brugt i dagligdagen, var virkelig ømme. Umiddelbart tænker jeg, at det har været de mange statiske balance-øvelser, der har gjort udslaget.

Sværhedsfaktor:

Du bliver helt sikkert udfordret på balancen for slet ikke at tale om din (manglende) udholdenhed. Hvert sekund, hvor du skal læne dig forover, strække det ene ben baglæns, og holde begge arme strakte foran dit hoved, føles som år, og det er ikke ligefrem fordi, syren bliver mindre med tiden.

Babefaktor:

Måske den største og vigtigste motivationsfaktor for os fyre, er jo pigerne. Og jeg skal da lige love for, at yoga-rummet var fyldt op med dem. Det skal dog siges, at alderssegmentet var meget bredt, men hey, hvem kan ikke godt lide piger (kvinder, damer, kald dem hvad du vil), der dyrker yoga i nogle utrolig tætsiddende bukser, og bukker sig forover i tide og utide?

PS: Husk løse shorts!

ANNONCE
Del

Seneste nyt