Magasinet M!

Professor forklarer: Derfor er det farligt at dyrke sex med en robot

Hvad hvis ejeren har lyst, men robotten ikke har?

Tanken om at have sex med en robot virker umiddelbart ikke så urealistisk idag, da teknologien allerede eksisterer og produceres. Ved at anvende den nyeste teknologi er det blevet nemmere at producere mere avancerede former for legetøj at have sex med. Derfor er vi nu nået dertil, hvor det er ikke længere bare er cybersex, som foregår igennem et computernetværk eller via SMS eller e-mail, men sex med robotter og teknologiske virkemidler i virkeligheden. 

Hvor mange danskere, der kunne have lyst til at dyrke sex med en robot, også kaldet at være teknoseksuel, vides ikke, men en undersøgelse viser, at hver femte brite er frisk på idéen. I mange år har det været en kæmpe ambition inden for kunstig intelligens at nå til et teknologisk punkt, hvor robotter i fremtiden nærmest er menneskelignende og agerer menneskeligt.

David Levy, som er datalogiprofessor og førende ekspert inden for kunstig intelligens, har i et online interview til Daily Star advaret om den potentielle fare, når det kommer til sexrobotter.

Dr. Levy mener, at AI i fremtidige sexrobotter kan programmeres til at blive så avanceret og menneskelignende, at maskinerne er programmeret til at have deres egne seksuelle ønsker også kaldet robotternes sexlyst “AI (kunstig intelligens) libido”.

Der kan derfor være en risiko for seksuelle overgreb, hvis robotterne ikke er kodet med menneskeligt samtykke i tankerne. For eksempel kan en sexrobot have lyst til sex, mens dens ejer ikke har. Et andet eksempel herpå er, hvis robotten er fysisk stærkere end mennesket, hvilket robotter ofte er, kan mennesket så sige fra? Eller omvendt hvis en sexrobot ikke har lyst til sex, men dens ejer har. Hvad sker der hvis mennesket ignorerer robottens ønsker, er det så voldtægt?

Problematikken, Dr. Levy forsøger at belyse med sine udtalelser, omhandler robotters rettigheder. Et etisk spørgsmål, som har eksisteret, siden idéen om kunstig intelligens første gang blev udtænkt. Hvis udviklingen fortsætter, vil der i fremtiden ikke være muligt se eller føle forskel på et menneske og en robot.

Så har robotter krav på egne rettigheder? Spørgsmålet burde nok lyde: Hvornår får robotter deres egne rettigheder?

Dr. Levy forklarer at hvis ikke bliver foretaget en handlingsplan for både menneskers og robotters etiske rettigheder på dette område, vil vi ligesom #Metoo-bevægelsen måske også opleve en #AIToo-bevægelse.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce