Magasinet M!

Putin opruster: Sådan vil 3. Verdenskrig se ud ifølge eksperter

Lasere, droner og robotagtige soldater. Vi kigger nærmere på, hvilke våben der vil blive brugt i tredje verdenskrig.

Russerne valgte for nylig at sætte missiler op i den lille russiske enklave, Kaliningrad Oblast, der ligger mellem Polen og Litauen. Her kan missilerne være klar til angreb på USAs allierede - herunder Danmark - hvis der skulle udbryde krig mellem mellem de to supermagter. Missilerne er af typen Iskander og kan fra deres placering nå store europæiske byer som Berlin og Stockholm. Og nå ja, København. Missilerne er af den slags, der kan have atomvåben med sig.

Og det stiller spørgsmålet. Hvordan kunne en eventuel tredje verdenskrig komme til at se ud? Siden Anden Verdenskrig har teknologien flyttet sig voldsomt, og maskiner, der kan gå i krig stort set uden menneskelig indblanding, er opfundet.

Den engelske avis The Daily Star har kigget nærmere på, hvilke våben der vil blive kæmpet med, hvis en tredje verdenskrig bryder ud inden for de nærmeste år.

For regeringer verden over bruger lige nu mange milliarder på våben, der viser, at teknologien fra sci-fi-film som Star Trek og X-Men måske ikke er så langt væk, som man måske skulle tro.

Laser er på vej

Lige siden de aller første science fiction-film har laseren været et dødbringende våben. Men hvad der tidlligere var fiktion, er ved at blive til virkelighed. Amerikanske krigsskibe har i den seneste tid eksperimenteret med lasere, der er 30 millioner gange skarpere end en almindelig laser-pointer. 

Laseren er i stand til at ramme og ødelægge hurtigtbevægende mål som skibe og droner. Det er planen, at den amerikanske og engelske flåde skal være udstyret med våbene fra 2020.

ANNONCE
Military Russia - Putin opruster: Sådan vil 3. Verdenskrig se ud ifølge eksperter Military Russia

Atommissiler fra rummet

Den russiske præsident, Vladimir Putin, er dog ikke typen, der lader sig stå tilbage, når det handler om at opruste militæret. Russerne har derfor startet et kombineret fly- og rumprogram, som går ud på at udvikle et kampfly, der kan flyve ud i det ydre rum - hvorfra det også vil kunne affyre missiler rettet mod jorden. 

Flyet skal kunne lette fra en ganske almindelig militærbase og kan nå en hastighed på over 6.000 kilometer i timen. Ved at kunne rejse i rummet vil russernes fly kunne nå ethvert sted på jorden på kun to timer, skriver The Daily Star. Hvornår det vanvittige fly kan stå klart, er der dog ingen meldinger om. 

ANNONCE
Wikimedia - Putin opruster: Sådan vil 3. Verdenskrig se ud ifølge eksperter Wikimedia

Droner, der selv kan tænke

Vi kender allerede til droner, der styret hjemme fra en militærbase kan ødelægge fjendtlige mål uden at bringe egne soldaters liv i fare. Dronerne vil i fremtiden blive endnu mere avancerede og endda i stand til at styre sig selv - helt uden indblanding fra mennesker. Dermed er vi tæt på, at robotter helt selv kan gå i krig for os.

Og dronerne vil i fremtiden ikke kun være i luften. Russerne har opfundet en mini-kampvogn, der kan sendes ud i krig helt uden at have mennesker ombord. De nuværende modeller er alle fjernstyrede, men det er oplagt, at de ligesom luftdroner i fremtiden selv vil være i stand til at træffe beslutninger. 

ANNONCE
iStockphoto - Putin opruster: Sådan vil 3. Verdenskrig se ud ifølge eksperter iStockphoto

Helt nyt udstyr til soldater
Men selvom maskiner kan overtage rigtig mange af opgaverne, så vil der stadigvæk blive brug for almindelige soldater. Men soldaterne vil i fremtiden ikke kun skulle trække i deres grønne kamouflagedragter. 

Lige nu er man ved at udvikle såkaldte exo-skeletons, hvor soldaterne som en anden Iron Man vil tage en dragt på, der kan hjælpe dem til at gå længere og bære meget mere, samtidig med at dragten yder beskyttelse mod fjendtlige kugler og endda granater. En dragt som den, er der nok mange menige, der gennem tiderne har ønsket sig på en lang march. Men inden længe skulle de være klar til at indtage slagmarken.

Indtil videre er 3. Verdenskrig heldigvis kun noget, vi kan tænke os til. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce