Magasinet M!

Red Dead Redemption 2 [Anmeldelse]

En efterfølger, som lever op til sine tårnhøje forventninger!

6 ud af 6 stjerner

Rockstar Games' famøse Red Dead Redemption sidder stadigvæk fast på nethinden, siden lanceringen i 2010, hvor man hev flere måneder ud af kalenderen for at gennemføre hele spillet.

Der blev brugt så meget tid på hesteryg, på tyvetogter og diverse missioner, at jeg faktisk er i tvivl om, hvorvidt jeg har spillet mest GTA V eller Red Dead Redemption.

Så den længe ventede lancering af Red Dead Redemption 2 faldt på et tørt sted for mange.

Og inden du læser videre i anmeldelsen, så får ud lige svaret på det, du i virkeligheden ønsker at vide.

- ja, det har været ventetiden værd!

Køb Red Dead Redemption 2 til download lige her*

ANNONCE
Red Dead Redemption 2 [Anmeldelse]

Edderkoppenet af historier

Overordnet set handler spillet om Van De Linde-banden, som ledes af den famøse Dutch. Heriblandt finder man Arthur Morgan, som er din karakter, og sammen forsøger både gamle og unge bandemedlemmer at finde deres plads i den famøse modernisering, som sker i løbet af slutningen af 1800-tallet.

Kriminelle bliver jaget ud af byerne, den gammeldags levevis på prærien er ved at se sin ende, og banden forsøger febrilsk at finde et sted, hvor de kan overleve, røve sig til deres måltider og ikke mindst finde deres plads i samfundet.

Selve gameplayets historie bygger på at udforske nye territorier, hvor banden kan slå til på deres kriminelle sti såvel som blot at finde et sted at overnatte.

Hovedhistorierne er gennemtænkte, underholdende og ikke mindst gradvist med til at få spilleren til at lære universet, karaktererne og tematikken bedre at kende. Derudover er spillet et slaraffenland af sidemissioner - både ligegyldige møder med alt fra Klu Klux Klan til vigtige bekendtskaber med folk, som besidder skattekort.

Du kan ikke ride fra den ene by til den anden på en lige strækning uden at støde på enten nye dyrearter, nye mennesker, nye banditter eller blot et par mystiske steder, du lige er nødt til at tjekke ud.

ANNONCE
Red Dead Redemption 2 [Anmeldelse]

Openworld til perfektion

Den enorme diversitet i spillet skyldes selvfølgelig også det enorme map, som man kan nyde i fuld vigør.

Du kan i princippet ride afsted og udforske det hele på egen hånd, hvis du ikke ønsker at vente på hovedmissionerne. Det er dog at anbefale, at du lige napper et par kapitler, da du ellers kan gå rundt med det vildeste dyreskind, men endnu ikke har låst op for den person, som kan forvandle det til et redskab.

Red Dead 2 er ikke bare et spil, som du lige sætter dig en halv time med på sofaen - det kan du på sin vis godt, men du når ikke at få meget ud af det.

Det er en spil, man skal engagere sig meget i og det skyldes de enorme afstande, de gammeldags transportmidler og ikke mindst den fantastiske langsommelige proces, hvori historien udvikler sig trin for trin.

Jeg er typen, som gerne skal have 100 procent i spillet, hvilket jeg allerede efter de første par uger på hesteryg må konstatere, at det nok ikke bliver i 2018.

Så meget er der at udforske!

Alt fra challenges med geværer, dyrearter og lignende til sidemissioner, hvor man skal udforske hver eneste detalje af det overdådige univers.

Antallet af dyrearter, plantetyper og sidemissioner er skudt i vejret i på denne efterfølger, og realismen vil ingen ende tage.

Eksempelvis hestens naturlige adfærd - afføring, ubehag ved rovdyr og desuden et gedigent spark i kæbetøjet, hvis du ikke behandler den ordentligt.

ANNONCE
Red Dead Redemption 2 [Anmeldelse]

Gameplay

Hvis man skulle nævne én eneste negativ ting ved spiloplevelsen af Red Dead Redemption 2 - så er det, at ved første øjekast virker det hele vanvittigt uoverskueligt.

Luksusproblem - i know.

Du bliver mødt med så mange nye tiltag og detaljer, som du skal medregne i dine missioner, dine rideture og generelt alle dine bevægelser i spillet.

Du skal tænke på din karakters helbred, hestens helbred, dine geværer skal pudses, din lejr skal istandsættes og generelt skal du mange af de ting, du selvfølgelig også skulle, hvis det var i virkeligheden.

Der er vanvittigt mange ting at tage hensyn til - men når du så er kommet ind i flowet, eksempelvis har husket at smide et par dåser med i baggagen på din næste mission, så begynder du at værdsætte måden, spillet udformes på.

Det bliver langt mere engageret og endnu mere fordybet i konceptet.

Og det er intet mindre end fantastisk.

Grafikken er fænomenal og formår at skabe nogle helt igennem fantastiske landskabsbilleder, uanset hvornår du kigger dig rundt. Detaljegraden er knivskarp på alt fra landsbyens hund til de små blomster og planter, du kan plukke på din vej.

Selve flowet i grafikken er desuden utroligt let og der er glidende overgange mellem alle scener og scenarier - uden nogle former fra interferens, som man af og til oplevede, når ens gamle Ps3 fik hedeture i 2010.

Jeg tror allerede nu, at man kan nikke genkendende til, at ens virtuelle hest betyder lidt mere i toeren, end den gjorde i etteren (her kunne man blot skyde den i hovedet og vente et par minutter - vupti, så var den tilbage i fuld vigør!).

Den skal plejes og passes rigtig godt på!

Styringen af Arthur er nemt og overskuelig, og udviklingen af karakterens stamina og styrke fungerer sublimt.

Manøvreringen gennem landskabet er blevet mere realistisk og små forhindringer på vejen er ikke længere et problem af hoppe over - du kan eksempelvis ikke længere bare glide så let ned af en skråning som i etteren, da du naturligt for overbalance og måske mister livet.

ANNONCE
Red Dead Redemption 2 [Anmeldelse]

Samlet vurdering

Red Dead Redemption 2 lever fuldt ud op til forventningerne.

Det er et kæmpestort univers af muligheder for dem, som bare vil drøne igennem missionerne såvel som dem, som ønsker at få alle detaljer, sidehistorier og små oplevelser med i baggagen.

Du kan bruge timevis på at fiske eller ride rundt og se den flotte grafik, og selvom story-delen officielt skulle kunne klares på 60 timer (hvilket i forvejen er vildt meget!), så kan timetallet på ingen måde måles hands on.

Der er alt for meget, der skal opleves til at man kan klare det på 60 timer uden af jappe igennem det.Der er blevet kælet for mange elementer - både i spiloplevelsen og på historien - som gør, at det er et spil, der skal opleves og som hele tiden udvikler sig. Der er ikke mange missioner, som er ens og det gør, at der nærmest ikke er én spilsession, der er ens. Det er ret fantastisk.

Med mindre du er på den anden side af hovedhistorien og forsøger at skyde 5 fugle fra en kørende tog, så er der hele tiden nye, spændende ting at give sig til.

Det er den tidlige julegave, der bliver ved med at give!

Det overgår etteren på alle punkter, da man på sin vis får meget af det samme gameplay og tilgangen til konceptet - bare mange gange forbedret.

Forbedringer fra Red Dead Redemption (2010):

  • Bedre grafik og mere dynamik i omgivelserne
  • Større univers og flere småhistorier
  • Tamagotchi-tendens - husk at holde Arthur i live!
  • Større fordybelse og større krav fra spillerens evner
  • Opgradering på dyre- og plantepakken
  • Fiskeri!
  • Endnu flere underholdningsremedier i lejrene og byen
ANNONCE
Red Dead Redemption 2

Platform: PlayStation 4, Xbox One

Udvikler: Rockstar Games

Udgivelsesdato: 26. oktober 2018

Køb Red Dead Redemption 2 her: Coolshop.dk

Del

Seneste nyt