Magasinet M!

RESPEKT

Fordi I unge fyre jo slet ikke er så slemme endda.Vi hører det over alt, især fra den ældre generation, "ungdommen i dag viser ingen respekt for noget eller nogen". Derfor har mine oplevelser fra 4 bartenderjobs, med 3 forskellige aldersgrupper chokeret mig grueligt.
RESPEKT
Som bartender mangedobles dine lækkerpoint, spørg mig ikke hvorfor, men alle savler over bartenderen, sådan har det nu engang altid været. Derfor får man også mange kommentarer, graden af disse er meget forskellig og det er helt ærligt ikke altid lige sjovt.

De to første diskoteker jeg arbejdede på var typiske ungdomsdiskoteker, aldersgrænsen var 18 år og der kom sjældent nogen over 25 forbi. Her blev der tit spurgt efter mit telefonnummer, om jeg havde en kæreste eller lignende. Fyrene flirtede voldsomt, men aldrig på en ubehagelig måde. Det var en vildt fed form for opmærksomhed, der boostede min selvtillid og helt sikkert rodede bod på en barndom med gulerodsfarvet hår, griseøjne og alt for mange alt for røde fregner. Jeg nød sgu at stå der i baren i nedringede toppe eller skolepigeuniform.

Mit næste job var på et værtshus af den pænere slags. Aldersgruppen var de 30 til 60-årige. Her fik jeg selvfølgelig tit komplimenter, hvilket jeg havde det fint med, men desværre oplevede jeg nu også at min krop blev diskuteret på en yderst ubehagelig måde. Jeg blev for eksempel en dag spurgt hvad størrelse BH jeg brugte, af en mand på over 40, der for resten plejede at have sin kone med. Jeg oplevede også, at mændenes blik sank ned på mine bryster imens de afgav deres bestillinger, de kunne også finde på at "brokke" sig, hvis jeg tog en ekstra bluse på, fordi det var koldt. Det skal lige siges, at jeg bestemt ikke gik i de gamle nedringede toppe fra førhen, men i ganske almindeligt hverdagstøj hvor v-halsen aldrig var dyb nok til at vise kavalergang. Det var en ubehagelig, liderlig tone, mændene brugte og jeg syntes bestemt ikke om det. Det var stamkunder, der fra starten af havde fået at vide, hvem jeg var og hver gammel jeg var. Altså vidste de udmærket, at jeg var på alder med deres egne døtre. Jeg sagde fra starten fra overfor deres kommentarer, men selvom alle de ordentlige stamkunder gav mig ret i, at jeg havde ret til at sætte min grænse, prøvede de også tit at overbevise mig at jeg bare skulle vænne mig til det. Jeg blev der i en måned, men det var en måned for meget.

Nu arbejder jeg så på et sted hvor aldersgruppen er meget spredt og jeg kan stadig se tendensen hele vejen igennem mit publikum. Jo ældre de er, jo mere respektløst behandler de mig.

Jeg joker til tider med, at det er fordi den ældre mand betragter politiet som en autoritet, imens en kvinde bag en bar, bare er et laverestående in
Men det er jo egentlig ikke sjovt, vel? Det har det i hvert fald ikke været for mig, for jeg kan sagtens mærke, at jeg slet ikke flirter og pjatter med mine kunder som jeg gjorde før, hvilket jo sådan set er en del af en god bartenders job. Jeg har simpelthen mistet lysten, fordi en flok gamle liderlige bukke fik mig til at føle mig som en luder på et gadehjørne, når jeg stod bag den bar, der før i tiden havde føltes som en scene hvor jeg lavede mit show for hujende fans.

Herfra vil jeg bare sige respekt til alle jer unge fyre, der ved hvordan man taler til en dame.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE