Magasinet M!

Revolveren der tog livet af Billy the Kid er på auktion

Hvem er cowboy nok, til at eje et så vildt stykke western-historie?

En Colt single aktion militærrevolver med serienummeret 55093 repræsenterer et helt unikt stykke wild west-historie - det er nemlig våbnet, som sheriff Pat Garett brugte til at skyde Billy The Kid med, den 14. juli 1881. 

Den unikke herkomst er selvfølgelig den primære årsag til, at netop denne revolver er et yderst eftertragtet auktionsobjekt. Når Colten går under hammeren den 27. august 2021 forventes den at indbringe i omegnen af melllem 13 og 19 millioner kroner. 

Revolveren er en af de meget håndgribelige genstande, som har været med i historierne, som udgør den amerikanske mytologi. 

Den 13. april 1881 blev Billy the Kid idømt dødsdom ved hænging, men den 28. april flygtede Billy fra Lincoln County Jail, hvor han under flugten tog livet af sheriffens assistenter James West og Bob Olinger - men i stedet for at forlade Amerika, valgte Billy the Kid at begynde at arbejde på Pete Maxwells ranch - efter sigende fordi han havde en affære med Maxwells søster Juanita.

Kid flyttede meget rundt efter sin flugt, men en dag i juli 1881 havde Sheriff Garett fået nys om, at Billy the Kid var i nærheden - sammen med to af sine mænd, red Garett afsted mod Fort Sumner og ankom til Maxwells ranch den 14. juli 1881. 

Garrett besluttede sig for at lede efter information, om The Kid, på ranchen, som han viste Billy havde tilknytning til. Alt imens sheriffen bevægede sig rundt i huset - var Billy the Kid tilfældigvis i køkkenet for at lede efter mad. Han hørte noget støj, og da han gik ind i Maxwells soveværelse, for at se hvad der skete, blev han overrasket af Sheriff Garett, som overraskede Billy the Kid med et skud i brystkassen. 

Tjek revolveren på auktionshuset Bonhams her

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce