Magasinet M!

Robert Downey Jr. afslører, hvordan han blev overtalt til at vende tilbage til MCU

"Det, der sker lige nu, er så langt ud over, hvad jeg havde forestillet mig, at det næsten er overnaturligt for mig."

Da Robert Downey Jr. trådte ind i rollen som Tony Stark i Iron Man i 2008, satte han standarden for, hvordan superheltefilm skulle laves - foruden Blade var det første spadestik til et nøje sammenstrikkede univers af ikoniske heltem vu i dag kender som MCU.

Selvom Downey Jr. bragte Tony Stark til live i flere film og skabte en uforglemmelig karakter, virkede det længe som om hans tid som Iron Man var forbi efter Avengers: Endgame.

Men Marvel kunne ikke helt holde fingrene fra deres guldkalv, så han meldte sig tidligere på året tilbage i MCU - denne gang som Doctor Doom!

Reaktionerne var en blanding af overraskelse og begejstring såvel som skepsis.

Men  hvordan kunne en af de mest ikoniske skuespillere i superhero-genren blive lokket til at træde tilbage i Marvels univers efter en så ikonisk en afsked?

Vi så selvfølgelig, at Hugh Jackman kunne gøre det i Deadpool & Wolverine efter sin afsked i Logan. 

Svaret, ifølge Downey Jr., ligger i en uventet samtale med Marvel Studios’ præsident Kevin Feige og Disney CEO Bob Iger - sådan lød det i et interview med THR.

Han afslørede, at det hele begyndte med en samtale, han havde med sin hustru, Susan Downey, og Marvel-chefen Kevin Feige.

Feige havde en idé, der ville ændre det hele.

Victor Von Doom, en af Marvels mest komplekse og magtfulde skurke, blev pludselig en mulighed for Downey Jr.

"Jeg kiggede nærmere på karakteren og tænkte, ‘Wow,’" sagde Downey Jr.

"Men senere sagde han, ‘Lad os få lavet Victor Von Doom rigtigt.'”

Det var ikke bare en tilbagemelding, men en udfordring til at skabe noget bemærkelsesværdigt og innovativt.

Det var ikke nok for Downey Jr. at tage rollen uden en grundig overvejelse. For at cementere aftalen mødtes han og Feige med producer Bob Iger i hans hjem.

"Vi gik hjem til Igers , og jeg begyndte at forklare, hvad jeg virkelig gerne ville lave," mindes Downey Jr. "Han kunne godt lide det." Igers godkendelse var en stor faktor i at få Downey Jr. til at forpligte sig til det nye projekt.

Selvom Downey Jr. er meget hemmelighedsfuld om detaljerne i de kommende projekter, er han åben om, at de vil være anderledes og gribende. Han beskriver dem som noget, der ligger langt ud over hans forventninger, og det giver ham mulighed for at fortsætte med at udvikle sin interesse for underholdningens fremtid.

"Det, der sker lige nu, er så langt ud over, hvad jeg havde forestillet mig, at det næsten er overnaturligt for mig," siger han.

Det bliver spændende at se, hvad der kommer til at ske - måske Marvels MCU begynder at genfinde sin hype?

ANNONCE
Del

Seneste nyt