M!

RoboCop er verdens første robot-politimand som skal hjælpe med at gøre gaderne mere sikre

Politiet i Dubai prøver at sikre fremtiden!

RoboCop er verdens første robot-politimand som skal hjælpe med at gøre gaderne mere sikre

Verdens første operationelle robot-politimand er netop blevet offentliggjort. Det skete ved en tre-dags sikkerheds- og informationskonference i Dubai i maj. Robotten er den første af sin slags og indgår i Emiraternes plan om et robotpolitikorps.

Robotten er 165 centimeter høj, vejer 100 kilo, kan snakke seks forskellige sprog og er designet til at læse ansigtsudtryk. Derudover har den en indbygget tablet, hvorpå folk kan betale bøder, rapportere kriminalitet og modtage eller sende beskeder til politiet.

- Verdens første operationelle Robocop er en stor milepæl for Emiraterne og et kæmpe skridt mod at realisere Dubais drøm at være en global leder inden for intelligent teknologi. Robocop er det seneste skud på et effektivt politikorps, der skal kunne hjælpe os med bekæmpe kriminalitet, holde byen sikker og gøre os alle mere glade, fortalte direktøren for 'Intelligente Services Dubai Politi, Khalid Nasser Al Razzouqi, til Mirror.

Se videon om den nye robot herunder.

Robocop er allerede blevet sat i arbejde, og ifølge Mirror er Dubais mål, at en fjerdedel af byens politikorps skal bestå af robotter i 2030.

Del