Magasinet M!

Rør ved dine venner og bliv sund

Det er en god ide at kramme og have fysisk kontakt med dine venner. Ny forskning viser, at et venskabeligt klem kan booste din sundhed.

Krammer du dine gode venner?

De fleste kvinder vil nok svare ja til dette spørgsmål, da kvinder er mere komfortable med at blive rørt af deres venner end mænd.

Måske netop derfor har forskere fra University of California set nærmere på fysiske venskaber mellem mænd.

Den nye undersøgelse viser, at resultaterne af mænds venskaber er positive, og at de kan kobles til en fremtidig behandling af fx soldater med PTSD.

Undersøgelsen viser, at fysisk kontakt uden seksuel karakter hos hanrotter udløser et kemisk bombardement i hjernen, der udløser en række af lutter gode selvforstærkende sundhedstegn.

Læs også: Venner scorer opad eller neda - fremmede scorer på niveau.

Mænd med venner er sunde

Venskab mellem hanrotter - som forskerne godt kan sammenligne med mænd - udløser et højt niveau af lykkehormonet oxytocin, der dannes i hypothalamus i hjernen.

Oxytocin findes mere hos kvinder end hos mænd. Men mænd i nære venskaber har en højere produktion af hormonet end mænd uden venskaber, og det får de venskabelige mænd til at socialisere mere.

Og når mænd socialiserer og er mere sammen med andre mænd bliver de mere modstandsdygtige over for stress, og samværet giver dem et længere og sundere liv.

Læs også: Begge køn ser ned på kvinders arbejde.

ANNONCE
Rør ved dine venner og bliv sund

Venner er ligeså gode som kærester

De fysiske venskaber kan måske være med til at helbrede for eksempel PTSD - post-traumatisk stresslidelse - som giver et lavere oxytocin-niveau end normalt.

Derfor er forskerne fra undersøgelsen positive over for at prøve at behandle patienter med PTSD med næsesprayer med oxytocin.

Det kunstige niveau af oxytocin kan måske give patienter lyst til at have mere social kontakt og dermed hæve deres oxytocin-niveauet.

Læs også: Hold dig fra fremmede mænds fødder.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce