Magasinet M!

Så mange kalorier forbrænder man under sex

Det er nok desværre færre, end du tror..

Du har sikkert før hørt, at man forbrænder en del kalorier under sex, men hvis du tror, at du kan bytte en tur i fitness ud med en gang lagengymnastik med samme resultat, så kan det godt være, vi er nødt til at skuffe dig. Selvom sex ofte resulterer i en del sved og åndenød, som var du ude på en løbetur, så er det ikke sikkert, gevinsten er helt lige så stor - i hvert fald ikke, hvis vi snakker forbrænding. 

Men's health spurgte i denne forbindelse Dr. Uchenna Ossai, hvor mange kalorier man egentlig kan regne med at forbrænde under sex - og under en orgasme. Dr. Ossai pegede på et studie fra 2013, som viser, at den gennemsnitlige mand forbrænder omkring 4 kalorier i minuttet, imens det for kvinden er omkring 3 kalorier - og så kan du jo selv gange op..

Det er ikke ligefrem, fordi du forbrænder en plade chokolade, vel?

"With the average sexytime session lasting about 6 minutes, that only allows for 18 to 24 calories. So if we are looking at a measure of heart rate, and your orgasms are lasting anywhere from 10 to 60 seconds, you can expect a maximum calorie burn of 4 calories during an orgasm," fortæller Dr. Ossai.

Så hvis du tænkte, at du kunne overtale kæresten til at droppe sin spinningtime for at have sex med dig, kan det godt være, du skal bruge andre overtalelsesmetoder end kalorieforbrænding. Til gengæld kan du fortælle hende om de andre sundhedsfordele, der er ved sex - nærmere bestemt ved orgasmer. De kan nemlig mindske smerter, få dig til at sove bedre og gøre dig i bedre humør. 

Så det kan godt være, at de to minutter i sengen ikke gør op for den Big Mac menu, du kværnede i går, men til gengæld sover du godt om natten, og det er vel også værd at tage med!

via GIPHY

ANNONCE
Del
Om forfatteren
M! M!

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt