Magasinet M!

Så mange liter ren tis er der i bassinet i svømmehallen

Det er ikke kun bag lukkede døre, du får et såkaldt "Golden Shower". Forskere har målt indholdet af menneske-urin i svømmehallen, og resultatet er mildest talt ikke for sarte sjæle.

Så mange liter ren tis er der i bassinet i svømmehallen

At mængden af klor nogle gange får det til at svide i øjnene, allerede før du er trådt ud af omklædningsrummet, er desværre ikke nogen tilfældighed. Forskere har nu fundet ud af, at det mildest talt ikke kun er vand, som vi svømmer rundt i, når vi besøger svømmehallen, skriver The Guardian.

Testen blev udført i Canada, hvor to offentlige svømmebassiner stod for skud i en periode på tre uger. Resultatet? Ja, du kan nok godt smide dit 10-turs kort til svømmeren i skraldespanden, hvis du er bare en smule sart.

Forsøget gik ud på at måle et stof kaldt acesulfamkalium (ACE), der er et syntetisk sødemiddel, som bliver udskilt gennem via urinen. Ved at måle mængden af sødestoffet i vandet, kunne forskerne bruge den gennemsnitlige mængde af ACE i et gennemsnitligt menneskes urin for derefter at regne ud, hvor meget tis der var i hvert af de to svømmebassiner.

I den største af de to pools på 830.000 liter vand, var der intet mindre end 75 liter urin. Det er faktisk ret meget! Tænk over, hvor lang tid det ville tage dig at fylde 75 mælkekartoner med tis. Føj!

Mmmmh - jacuzzi-tid

Det blev desværre endnu klammere, da forskerne tog prøver i de varme boblebade. Her var urin-koncentrationen tre gange højere end i de almindelige svømmebassiner. Det kan du lige tænke over, inden du sætter dig behageligt til rette næste gang.

- Vores studie giver yderligere bevis for, at folk virkelig urinerer i offentlige bassiner og boblebade, siger hovedforfatteren Lindsay Blackstock, som er ph.d.-studerende ved University of Alberta, til The Guardian.

Så kære læser; hold dig lige, mens du svømmer rundt i poolen næste gang, ikk? Du kan altid tisse i havet. God fornøjelse!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce