Magasinet M!

Så mange timer om året har danskerne sex

Hvor meget sex har vi i gennemsnit i Danmark? Det besluttede en dansk sexshop sig for at finde ud af.At rulle sig i lagenerne dagligt med kæresten er ikke noget, der sker ofte. I hvert fald ikke, hvis jeres forhold har mange år på bagen. Men har du nogensinde tænkt på, hvor lang tid du og damen egentlig har sex på årsbasis? Sikkert ikke, men svaret på det spørgsmål har den danske sexshop Winkwink.dk besluttet sig for at finde ud af.

De har lavet en undersøgelse blandt mere end 2000 danskere om, hvor meget sex vi har om året. De adspurgte var mellem 18 og 65 år gamle, og ud fra deres svar er konklusionen, at danskere i gennemsnit har sex 39 timer om året. Det svarer til 45 minutter om ugen eller godt 6 minutter om dagen.

Undersøgelsen giver ikke svaret på, hvor mange gange om året, at danskere har sex, men heldigvis er Winkwink.dk langt fra de første, der har undersøgt emnet. En anden undersøgelse viser, at danskere gennemsnitligt har sex 98 gange om året, eller ca 1,9 gange om ugen, og hvis man holder det op imod de 39 timer om året, så varer et gennemsnitligt samleje i Danmark ca. 24 minutter. Og det lyder af meget i redaktionens ører, for vores samlejer tager omtrent samme tid, som Marvin Gaye-sangen "Sexual Healing". 

ANNONCE
Så mange timer om året har danskerne sex

Om undersøgelsen forklarer indehaver af Winkwink.dk Kristoffer Hjerrild, at det er de unge i 20'erne, der har mest sex. Faktisk hele 53 timer om året i gennemsnit.

"Det overraskede mig ikke så meget, da man sandsynligvis ikke har fået børn og derfor kan fokusere mere på sig selv i de år," siger han. 

Det er værd at nævne, at der er rigtig mange faldgruber, når man undersøger en hel befolknings sexvaner. Bl.a. er der en stor forskel på, hvordan mænd og kvinder definerer et samleje, for kvinder vil oftest inkludere forspillet, og det gør mænd sjældent. Derudover har begge køn en tendes til at overvurdere sig selv, når det omhandler vores evner på et lagen. Det betyder, at når vi selv skal svare på, hvor længe vi har sex, så svarer vi altid mere, end hvad forskningen antyder. Sådan har vi det i hvert fald selv.

Vi vil da også gerne vide, hvem der tager tid efter hver gang, for det må være underligt at dele seng med en, der nægter at tage sit stopur og tager noter efterfølgende. Men faktum er altså, at danskernes sexliv ikke helt er dødt. Og det er jo altid noget. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE