Magasinet M!

Så meget koster et enkelt afsnit af Game of Thrones at lave

Og man kan vist roligt sige, at det ikke er så lidt igen?

Det er en af de mest populære tv-serier, der nogensinde har set dagens lys. Game of Thrones er som 10 mini-film i ét tv-show. Effekterne er geniale, kostumerne og karakternes baggrunde er detaljerede, og skuespilpræstationerne er i top. 

Sjette sæson af Game of Thrones har et vanvittigt budget på hele $100 millioner (663 millioner kroner), og ja, så kan du selv regne ud, hvor meget der altså bliver sat af til hvert enkelt af sæsonens 10 afsnit.

Men hvad går pengene til? Du tror måske, at det meste af budgettet går til skuespillernes lønninger (dem er der jo mange af), men det er altså ikke tilfældet. For i toppen af budgettet finder du nemlig seriens special effect. I hvert fald ifølge sitet Money Inc.

De skriver:

"CGI-teamets arbejdet fungerer som et samlebånd med et hold af 10-12 personer, som står for at skyde scenen gennem forskellige stadier: Fra modellering, sporing, animering og dust busting (en slags rengøring af linsen, red.) til BgPrep, FX, sammensætning, lys osv. Gennemsnitstiden for hele processen er som minimum fire uger, hvis ikke mere. Det løber derfor op i ca. 1600 timer i alt for holdet uden overarbejde. Hver person får $50 i timen, hvilket altså så er mindst $80.000 per scene. Hvis et Game of Thrones-afsnit har 10 minutters CGI, bliver det altså $800.000.

Derudover er der andre faktorer, der også spiller ind så som at lagre dataet, regnskab, resurser og alle de andre afdelinger, som medvirker til, at afsnittet når i mål."

ANNONCE
Så meget koster et enkelt afsnit af Game of Thrones at lave

I 2011 vurderede man, at et afsnit af Game of Thrones kostede ca. $6 millioner (40 millioner kroner), hvilket allerede er to til tre gange mere end de fleste andre tv-serier. Seere ønskede dog at se flere store kampscener samt drager, hvilket altså har skubbet budgettet til $10 millioner pr. afsnit i sæson 6. I sæson 2 kostede det berømte Blackwater-slag dog alene $2 millioner.

Hvis man sammenligner med andre berømte tv-serier, havde Breaking Bad ifølge Variety et budget på $3 millioner pr. afsnit, mens tidlige afsnit af The Big Bang Theory hver især kostede $2 millioner.

Ser man på de dyreste serier, der nogensinde er lavet som eksempelvis Venner, ja, så matcher Game of Thrones ganske godt, når det kommer til budgettet. Men i forhold til den stadigt populære sitcom, bruger Game of Thrones altså pengene på at filme mange steder i verden, kostumer, mange flere skuespillere og førnævnte CGI-effekter. For samme beløb.

Den største forskel? I Venner og verdens dyreste serie, ER (Skadestuen, som en overgang havde et vanvittigt budget på $13 millioner pr. afsnit), brugte man størstedelen af budgettet på skuespillerne (i sidstnævnte udelukkende på George Clooney). I den sidste sæson af Venner fik castet eksempelvis $1 million pr. afsnit - altså mere end halvdelen af budgettet på $10 millioner.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce