Magasinet M!

Så vildt bliver praktikanter betalt hos Snapchat, Facebook og Apple

Hvis du er en af mange praktikanter, der bliver betalt med nul kroner for dit hårde arbejde, så bliver du helt sikkert trist af at se, hvad praktikanter i verdens største firmaer tjener.

Så vildt bliver praktikanter betalt hos Snapchat, Facebook og Apple

Det er forår, og mange af jer leder sikkert efter en fed praktikplads, hvor I kan få en masse erfaring, til fremtidige job. Men I skal ikke gøre det for pengenes skyld. For som praktikant i danske virksomheder bliver man ofte belønnet med? Ingenting! Nada. Nul kroner.

For der er intet krav om, at virksomheder skal lønne deres praktikanter i Danmark. Men i USA er virksomhederne bestemt ikke fedtede med praktikant-lønposen. Klodens største firmaer betaler deres dyrebare praktikanter godt.

En spørgeskema-undersøgelse foretaget af Rodney Folz, der er retorik-studerende ved Berkeley University i Californien, viser, at der er mange, mange tusinder kroner af tjene som tech- og IT-praktikant i for eksempel gigant-virksomhederne Snapchat, Facebook, Apple og Google.

Undersøgelsen viser, at en praktikant på Snapchat får knap 10.000 dollars (65.000 kroner) om måneden plus et engangsbeløb af 1500 dollars (9.700 kroner) til lejlighedsudgifter i praktikperioden. Facebook er lidt mere 'nærige' med sedlerne og betaler 8.000 dollars (52.000 kroner) om måneden plus en bonus på 3.000 dollars (19.500 kroner) at fornøje sig med.

Apple belønner sine praktikanter med 6.700 dollars (43.500 kroner) om måneden plus et månedligt beløb på 1.000 dollars (6.500 kroner) til husleje. Google giver sine praktikanter 6.600 dollars (43.000 kroner) om måneden, mens de da også lige får en engangsbonus på 9.000 dollars (58.000 kroner).   

Men det er måske lidt overraskende, at det er investeringsfirmaet Two Sigma, som betaler sine praktikanter mest om måneden. Two Sigma betaler såmænd en praktikant 10.400 dollars (67.500 kroner) om måneden. Dertil kommer der et hyggeligt beløb på 5.000 dollars (32.500 kroner) til flytteomkostninger og endnu et beløb af 5.000 dollars til huslejeudgifter i praktikperioden.

Ja, hvem der dog bare var praktikant i den slags virksomhed.     

Herunder kan du se, hvor meget praktikanterne i andre store tech- og IT-virksomheder tjener hver måned plus husleje-penge og andre bonusser. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt