Magasinet M!

Sådan bliver du country

Glem alt om squaredance og sørgelige sange om din mor. Hvis du vil være en vaskeægte countrylegende, skal du gøre sådan her*

Sådan bliver du country

1. Lær at køre havetraktor

Sangeren George Jones var en af 60'erne og 70'ernes største countrysangere, men fik sig hurtigt tilnavnet George 'No Show' Jones, fordi han ofte glemte at møde op til sine egne koncerter. Det skyldtes først og fremmest hans trang til de våde varer, og en dag var George Jones så tørstig, at han ville køre ned til den lokale bar og få sig en drink. Men han havde også en tendens til at køre spritkørsel, og det betød, at hans kone havde gemt bilnøglerne. Så hvad gjorde gode gamle George? Han tog havetraktoren i stedet, parkerede den foran baren og gik ombord i sprutten. Lidt senere kom konen og hentede ham. Godt og grundigt vissen.

 

2. Træk lidt frisk luft

I 70'erne var Willie Nelson blevet inviteret til at overnatte i det Hvide Hus af sin gode ven, den daværende præsident Jimmy Carter. I løbet af aftenen trængte den legendariske countrystjerne og notoriske potryger dog til lidt frisk luft, så han sneg sig ud af sit soveværelse, forbi Secret Service-vagterne og på taget af det Hvide Hus. Heroppe rullede han end joint, tændte den og røg sig skæv, med udsigt ud over hele Washington D.C.

 

3. Husk at dele

Da Waylon Jennings og Johnny Cash flyttede til Nashville, lejede de en lejlighed sammen. På det tidspunkt festede de to superstjerner mere end en gennemsnitlig Paradise Hotel-delegation, men med jævne mellemrum fik de dog overtalt hinanden til, at de nok hellere måtte lægge kokainen på hylden - eller i hvert fald bare gemme den et sted i lejligheden. Men en aften kom de to hjem fra baren, godt og grundigt stive, og med en stor trang til lidt til næsen. I deres brandert kunne de selvfølgelig ikke huske, hvor de havde gemt kokainen, hvorefter de gik i gang med at splitte hele lejligheden af - inklusiv nedrivning af op til flere vægge.

 

4. Se lidt af naturen

Der er gode penge at tjene, hvis du har et godt hit, og dem havde David Allan Coe et par stykker af i 70'erne (selv om han den eks-kriminelle sanger også have det med at brug N-ordet i sine sange). Til gengæld var han ikke så god til at huske at betale sin skat, med det resultat, at det amerikanske skattevæsen tog hele hans hus. Og hvad gjorde David Allan Coe så? Nemlig - han flyttede bare ud i en grotte i skoven i nogle måneder, indtil han kom på fode igen...

 

* Og nej, selvfølgelig synes vi ikke, du skal tage kokain, køre spritkørsel eller ryge pot i det Hvide Hus. I hvert fald ikke de to første ting.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce