Magasinet M!

Sådan bliver du gammel: Snup en morfar

Er du også en af dem, der skal høre på forældre eller kæreste brokke sig over, at du altid lige skal have en lille eftermiddagslur, når du kommer hjem fra job eller skole? Så bed dem lige om at læse denne her. Vi garanterer, at du herefter ikke vil få skældud længere.

Sådan bliver du gammel: Snup en morfar

Er du udkørt efter en hård dag med brøker og kedelige digte eller en barsk dag med nogle tagrender på VVS-jobbet, der ikke ville bøje sig, som du ønskede? Ja, så er der kun én ting at gøre, når du kommer hjem: Snup en morfar. En god gammeldags lur på sofaen eller i sengen. Også selv om din mor eller kæreste siger nej.

For et nyt studie viser, at du har rig mulighed for at leve et længere og sundere liv, hvis du napper en lille lur om eftermiddagen. Det skriver Playboy

Forskere ved Asklepieion Voula General Hospital i Athen har foretaget et studie af mere end 400 midaldrende mænd og kvinder, som har taget en middagslur. Studiet viser, at blodtrykket hos forsøgspersonerne er lavere i løbet af eftermiddagen, aftenen og nattetimerne, efter de har taget middagsluren midt på dagen.

Resultaterne viser, at risikoen for diverse hjertesygdomme som følge af forhøjet blodtryk er fem procent mindre hos dem, der tager en lur.

"Vi fandt også ud af, at personer, der lider af forhøjet blodtryk og tager en middagslur, indtager færre medikamenter end personer med forhøjet blodtryk, som ikke tager middagslur," siger doktor Manolis Kallistratos, som var med til at gennemføre undersøgelserne, ifølge The Telegraph.

Derfor er chancerne for at leve længere endnu større oven på en lille lur hver dag efter skole eller arbejde. Lige hvad i havde brug for at høre, hva' drenge?

Forskerne bag undersøgelsen hæfter sig desuden ved, at luren har bedst mulig effekt, hvis den varer op mod en time. Så frygt ej den lange lur derude - den er sund for sjælen (og hjertet - åbenbart).

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce