Magasinet M!

Sådan finder du et fair lån på nettet

Sponsoreret af Lead Supply

Vi kan alle på et eller andet tidspunkt i vores liv få brug for at låne penge. Og her er december bestemt ingen undtagelse. Julen står for døren, og det gør de dertilhørende udgifter også. Måske har damen endnu engang ønsket sig de der dyre Månesten-øreringe? Eller også er kværnen begyndt at brokke sig og har brug for en ny reservedel? Det kan også være, at du simpelthen bare trænger til at fyre den af med gutterne. 

Uanset hvad årsagen er, så er det fristende at ty til en af internettets mange muligheder for hurtige lån. I denne guide kan du blive klogere på, hvordan du finder et fair ét af slagsen. 

Hvad skal jeg overveje, inden jeg optager et hurtigt lån på internettet?

Inden du optager et lån på internettet, er der som bekendt en række faktorer, du skal være opmærksom på.

For det første skal du overveje, om din økonomi kan klare tilbagebetalingen. Der er eksempelvis intet galt i at låne penge til den dyre december måned, hvis du kan betale lånet tilbage i løbet af januar eller februar. Du kan også sagtens strække lånets løbetid over en længere periode, hvis det er dét, du ønsker. Du skal bare være opmærksom på, at lånet jo skal betales tilbage igen. Derfor kommer der altså til at være perioder, hvor du bliver nødt til at kunne lægge penge til side.

Der er både fordele og ulemper ved at optage et lån med en kort løbetid. En kort løbetid betyder, at lånet er hurtigt ude af verden. Til gengæld er afdraget så større. En længere løbetid betyder lavere afdrag men flere af dem. Helt generelt bør du forsøge at minimere dit låns løbetid så meget som muligt indenfor dit budgets rammer. Men den rigtige løbetid afhænger i høj grad af din situation. 

Kan jeg overhovedet tage et lån?

En vigtig overvejelse er selvfølgelig også, hvorvidt du overhovedet er kvalificeret til at tage et lån. Står du i det lettere berygtede RKI-register, bliver det desværre vanskeligt. Det skyldes, at virksomhederne så vil have svært ved at kunne stole på, at du kan betale tilbage.

Det er afgørende for virksomhederne, der tilbyder lån, at de kan få deres penge tilbage. Og det vil de selvfølgelig have svært ved at stole på, når det drejer sig om folk, der er registreret i RKI. Derudover er der også nogle aldersmæssige og geografiske krav til en låner. For de fleste lån gælder det nemlig, at du skal være over 18 år og være bosiddende i Danmark.

Hvordan vælger jeg så det bedste lån på internettet?

Der findes intet lån, der er perfekt for alle. Det afhænger i høj grad af den sammenhæng, du låner pengene i. Du skal derfor gøre dig nogle overvejelser om dét, før du optager lånet. Når det så er sagt, så er der nogle ting du kan kigge efter, når du skal vælge det rigtige lån. Du vil selvfølgelig gerne have det lån med de laveste omkostninger, men som samtidig dækker dit behov. Med andre ord - du vil gerne have et fair lån.

For at finde det lån, der er mest fair, kan du blandt andet kigge på ÅOP. ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent, og er din indikator for, hvor dyrt lånet er. At låne penge er jo ikke gratis. Der skal betales tilbage, men der er forskel på i hvor stort omfang, der skal betales tilbage. ÅOP opsummerer, hvor dyrt lånet er, og indeholder alt fra gebyrer til renter og ydelser med mere. På den måde opstår der altså ikke nogle uforudsete ekstra gebyrer, når bare du har kigget godt og grundigt på ÅOP.

Hvordan låner jeg penge på internettet?

Når du har overvejet alle de ovenstående ting, er det på tide at optage lånet. Her skal du vælge den udbyder, der passer bedst til dit behov. Derefter sender du dem en ansøgning. Hvor hurtigt pengene tikker ind på din konto, er forskelligt fra udbyder til udbyder. Det kommer også an på hvor mange penge, du skal låne. Men en af de helt store fordele ved online lån er, at processen er enkel og udbetalingen foregår hurtigt.

Skal du låne penge i banken, er der oftest noget papirarbejde, der skal klares. Sådan er det ikke helt på samme måde med onlinelån. Her får du hurtigt svar på din ansøgning, og der bliver ikke stillet lige så store krav til dig som låner.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce