Magasinet M!

Sådan fungerer tidsrejsen i Avengers: Endgame (og en forklaring af muligheden for Captain Americas finalescene)

Har du også fået et par grå hår efter at forsøge at forstå tidsrejsekonceptet?

Endgame-SPOILERS!

-

-

-

Gik du også ud af biografen med et par spørgsmål i baghovedet?

Eksempelvis: hvem var den mystiske teenager i slutningen? Se svaret her. 

Derudover fik vi lidt grå hår af tidsrejsekonceptet brugt i filmen, som bryder med de 'normale' termer, som vi har været vant til i film såsom Back to the Future, Looper, Men in Black 3, Source Code og så videre.

Vi har forsøgt at sætte lidt flere ord på det, så folk måske kan catche op på konceptet.

ANNONCE
Sådan fungerer tidsrejsen i Avengers: Endgame (og en forklaring af muligheden for Captain Americas finalescene)

Tidsrejse i MCU:

- Vigtigste punkt:

Endgame sætter sine egne regler op for tidsrejse

Hovedtese:

- Du ændrer ikke fortiden og dermed denne fortids fremtid ved at rejse tilbage til fortiden. Hvis du rejser tilbage til fortiden, ændrer du blot denne fortids fremtid - ikke den, du selv kom fra. Og derved skaber du i stedet en alternativ tidslinje i fortiden.

Ergo - som Professor Hulk siger - du kan ikke tage tilbage og dræbe Thanos som baby, fordi tiden er et kontinuum.

Forklaring:

Hvis din fortid er PUNKT A og din nutid er PUNKT B, så kan du ikke ændre ting i PUNKT A for at gøre tingene bedre i PUNKT B.

Du kan højest sandsynligt slet ikke rejse tilbage til PUNKT B (din tidslinje), da selve det at tidsrejse ændrer tidslinjerne. 

Derfor er det mere sandsynligt, at der opstår et PUNKT C, fordi din fortid jo nu er din nutid, da du er rejst tilbage til fortiden.

Derved kan du ændre tingene i tidslinjen, men det resulterer i, at du skaber et PUNKT D - din nye nutid, når du rejser 'tilbage' til din originale nutid (som nu er ændret, fordi du har lavet tidsrejsen). 

Ligesom samtalen mellem Professor Hulk og Ancient One - ændrer du noget i fortiden, ændrer det ikke din fremtid, men derimod skaber en forgrening af tidslinjen. 

ANNONCE
Sådan fungerer tidsrejsen i Avengers: Endgame (og en forklaring af muligheden for Captain Americas finalescene)

Stadig med os?

Deraf kommer spørgsmålet:

Hvordan Captain America få sin skæbne til at blive til øjeblikket, hvor han som gammel mand kan give skjoldet til Falcon?

Et plothul fordi:

Hvis Cap smutter tilbage til fortiden og bor med Peggy Carter, og vi skal tænke på, hvordan ændringer i fortiden skaber en alternativ tidslinje, som IKKE løber ud i den nutid, hvor de står og sender Cap afsted med maskinen - hvordan kan han så pludselig være ved bænken og ikke i en anden tidslinje?

Russo-brødrene svarer:

Captain America levede sit liv med Peggy. Og det foregik i den tid, hvor Hank Pym havde udviklet sin Pym Particle. På sine gamle dage drager Captain America til den tid, hvor han vidste, at Bucky, Sam og co. havde sendt ham tilbage i tiden - blot for at give skjoldet videre. Og det kunne han, da han fik 'stjålet' lidt af Pym-partiklen og kunne hoppe i gennem de forskellige tidslinjer og finde sin vej til sine venner. 

Ergo:

Det forklarer, hvorfor der ikke ændres noget i historien i forhold til eksempelvis at ændre Hydras indtog, invasionen i New York og lignende store scenarier i MCU - han tager tilbage i sin tid for at leve med Peggy, mens den eksisterende Captain America i universet (som stadig ligger frosset) udkæmper de kampe, som Captain America har klaret. Han kan alligevel ikke ændre fortiden, så derfor bruger han tiden på sit livs kærlighed. 

Eller måske stoppede han alt det i sin egen tidslinje, og den måske ser helt anderledes end den, vi kender?

Ingen ved det.

Men Russo-brødrenes bedste forklaring på Cap Muricas alder og tilstedeværelse i slutscenen skyldes, at han har rejst dertil - ikke 'naturligt' kommet dertil, da han var i en anden fortid til en anden tidslinje.

Hovedpine?

Well, så stopper vi her - ved at afslutte med endnu en hovedpine: det betyder, at der findes en tidslinje derude, hvor Thanos ikke eksisterer efter 2014, hvor Guardians of the Galaxy træder i karakter.

Pyh, nok for i dag. 

(MEN? det forklarer alligevel ikke, hvordan de så kan rejse tilbage og sætte stenene på plads, hvis selve tidsrejsen ændrer fortid-nutid-konceptet. Suk)

Har du en bedre forklaring?

Giv din mening til kende. 

ANNONCE
Sådan fungerer tidsrejsen i Avengers: Endgame (og en forklaring af muligheden for Captain Americas finalescene)
Del

Seneste nyt