Magasinet M!

Sådan giver du den mere gas i soveværelset

Lys er kilden til alt liv. Og det kan også være kilden til, at du kan give damen en ekstra god tur i høet - også i de mørke vintermåneder.Sådan giver du den mere gas i soveværelset

Du kender det jo nok godt. Det skal være romantisk under dynen med damen, men inden det går helt løs, så rulles gardinerne godt ned, og alt lyset slukkes. Indtil I til sidst ligger helt i buldermørke, hvor det er ligegyldigt, om du har øjenene åbne eller lukkede.

Og det giver jo god mening. I mørke kan du føle dig frem og opnår dermed en større spænding, end når øjnene ødelægger hele fornøjelsen for en.

Men faktisk er det bedst, hvis du lader lyset brænde - og endnu bedre, hvis du lader sollyset strømme ind ad vinduerne. 

Forskere fra Universitet i Siena i Italien har nemlig gennemført et studie, der viser, at mænds sexlyst er større, hvis der er masser af sollys, skriver den engelske avis The Telegraph.

Så det er bare med at fare rundt i soveværelset og hive gardinerne op og have natlampe, loftlampe, læselampe og måske endda en ekstra projektør tændt, når damen skal have en tur.

For en fjerdedel af alle mænd lider nemlig af et lavt testosteronniveau, der betyder, at deres sexlyst mindskes betydeligt. Og det bliver kun værre med alderen og kan betyde, at lysten til sex helt er væk, efter man rammer de 40. 

På universitetet tog forskerne 38 mænd, der led af lav sexlyst, og udsatte halvdelen af dem for kunstigt sollys i en halv time hver morgen. Og resultatet var, at mændenes testosteronniveau var steget markant - og dermed følte de også en større lyst til sex.

Faktisk viste resultaterne, at ikke kun mændenes lys til sex var steget, men også nydelsen ved sex.

Til sammenligning havde den anden halvdel, der kun blev udsat for en lille mængde lys hver morgen, ikke nogen stigning i mængden af testosteron - og derfor en mindre lyst til at knalde. 

Og det giver særligt god mening i lande langt nordpå - så som Danmark - at man husker at tænde lyset i soveværelset. For når solen forsvinder om vinteren, falder mænds mængde af testosteron nemlig også sammen med solen.

- På den nordlige halvkugle falder kroppens testosteronniveau naturligt fra november og frem til april, og så stiger den stødt, indtil det peaker i oktober. Det er blandt andet derfor, man ser så mange børn, der bliver undfanget i de måneder. Så ved at modtage kunstigt sollys gør man egentlig bare, hvad naturen gør om sommeren, siger professor Andrea Fagiolini, hovedforfatter af studiet, til The Telegraph.

Så drenge, hvis I husker at lade lyset stå tændt, så husk også lige at beskytte jer, hvis ikke der skal komme børn ud af knaldet!
ANNONCE
Del

Seneste nyt