Magasinet M!

Sådan har den perfekte krop hos mænd og kvinder udviklet sig gennem de sidste mange år

I dag skal kvinder i manges øjne være slanke, have feminine kurver og en stor bagdel. Men sådan har det ikke altid været.

Sådan har den perfekte krop hos mænd og kvinder udviklet sig gennem de sidste mange år

Nedenstående tekst er leveret af Frederik Drost fra Katoni.dk. Det repræsenterer ikke Katoni.dk's holdning, men er et resultat af information samlet på internettet. Det repræsenterer majoritetsholdningen fra en given periode og er et skøn på tidligere holdninger og trends foretaget ud fra reklamer samt historisk og kulturel research.

"Kropsidealer, body shaming, body image? Disse ord er i høj grad buzzwords for tiden. Men hvorfor? Fænomenet har fundet sted i lang tid, men siden internettet gav en stemme til alle, hører vi mere og mere om det.

Det er faktisk kun godt med øget opmærksomhed på emnet, for der er tale om et seriøst problem. I dag gør nogle mænd og kvinder det til en sport at presse sig selv til at ligne umulige idealer, hvilket kan have konsekvenser for vores fysiske helbred og vores psyke.

Der er dog et særligt stort fokus på kvinder, hvilket kan hentyde til, at det ikke er et ret stort problem hos mænd. Men det er langt fra sandt. Man behøver blot at se et par reklamer for underbukser til mænd, for at problemet bliver indlysende. Det er jo lige så svært at ligne Barbie, som det er at ligne Ken, hendes mindre kendte kæreste med en glatbarberet brystkasse, der kan konkurrere med de velkendte actionfilm-stjerners spændte pectoris.

I nyhederne har der på det seneste været en del snak om Londons borgmester, som valgte at forbyde body shaming-reklamer i metroen og på busserne. Han var bekymret for de umulige idealer, der bliver kastet i hovedet på den yngre generation af piger i London og nævnte endda sine to døtre, som har været med til at skabe hans frygt for kropsidealer og deres skadelige effekt. 

Vi mænd bliver på ingen måde nævnt af borgmesteren, som om at problemet kun eksisterer hos det modsatte køn. Og det er for dårligt, når man som politisk figur tager kampen op mod reklameindustrien og de billeder, de bombarderer os med.

Problemet er, at vi nok bare ikke så gode til at tale om det, som kvinder er. Og det kan sagtens gøre problemet værre. For det at dele sin viden og erfaring om emnet kan hjælpe mange med at håndtere deres problemer bedre.

Det må man sige, at kvinder i den grad gør. Instagram er fuld af billeder med piger i undertøj, der protesterer imod body shaming-reklamer eller deler deres oplevelser i kampen om at acceptere sin egen krop. Og det er sundt, for det giver ikke bare selvtillid til den, der udgiver det, men andre kan også finde inspiration og håb i deres udtalelser og bruge dem til at opnå den følelse af accept og selvværd, som vi alle fortjener."

Derfor har Frederik Drost valgt at dele sin viden om kropsidealer i form af en infografik, du kan se øverst. Han stødte på en del engelske artikler, som viste de kvindelige kropsidealer gennem tiden, hvilket gav ham et let fordøjeligt perspektiv på emnet. Dét gav ham inspiration til at lave det samme indhold - men for begge køn. Og som du kan se, har det ikke altid været den sunde mand eller den slanke kvinde, som er gået under termet 'perfekt'.

God fornøjelse!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce