Magasinet M!

Sådan opmåler du selv dine vinduer

Der er penge at spare ved selv at foretage opmålingen, når du skal have sat nye vinduer i – og det er slet ikke så omfattende et projekt, som du måske går og tror. Hvis du læser videre herunder, vil du få en introduktion til gør-det-selv opmåling af vinduer, så du kan føle dig godt klædt på til selv at klare arbejdet med opmåling. Så bare kom i gang med projektet.

Det er en relativ simpel og overskuelig opgave selv at tage mål på dine vinduer, og det er ikke en opgave, der vil tage en masse af din tid. Hvis du på forhånd kender til nogle få begreber vedrørende vinduer, og hvis du har nogle få redskaber klar, kan du trygt kaste dig ud i projektet – også selv du ikke er håndværkertypen.

Hvilke redskaber skal du bruge til opmåling?

Du skal faktisk ikke bruge ret mange redskaber til opmåling, og du har dem sikkert liggende i en skuffe eller ude i garagen. Så find blot følgende tre ting frem og du er klar:

  • Et opmålingsskema eller blot et stykke papir
  • En kuglepen eller en blyant
  • Et målebånd eller en tommestok
ANNONCE

Det kan være en hjælp for dig, hvis du får en til at hjælpe dig med at notere målene undervejs. Det vil gøre opmålingsarbejdet både nemmere og hurtigere for dig.

Hvor kan jeg finde hjælp til at opmåle mine vinduer korrekt?

Find en videoguide og en step-by-step guide til opmåling af vinduer hos Sparvinduer. Her finder du også en grundig og overskuelig forklaring på de få vigtige begreber, som du skal kende, inden du går i gang med at opmåle. 

Bestilling af nye vinduer

Når du har målt alle dine vinduer, er det tid til at sende din bestilling afsted. Og så er det bare spændt at vente på, at dine nye vinduer ankommer, og montagen af dem kan begynde. Når alle vinduer er monteret, kan du nyde det flotte og færdige resultat og samtidig glæde dig over, at du har sparet penge ved selv at foretage opmålingen – og glæde dig over, at du klarede opgaven på egen hånd.

Professionel hjælp til opmåling af vinduer

Hvis du ikke er helt sikker på, hvordan du selv tager mål til vinduer, er der altid mulighed for at bestille professionel hjælp. Et besøg af en professionel opmåler vil garantere dig, at alle vinduesmålene er præcist opmålt. På den måde ved du, at der bliver taget de korrekte mål, og at du derved får købt de helt rette vinduer i den helt rette størrelse. Det kan være en tryg og kompetent løsning, som kan give dig ro i maven.

Montage af nye vinduer

Måske har du lyst til selv at montere vinduerne i din bolig, men du kan også vælge at få professionel hjælp til montage af dine nye vinduer, hvis det føles som den bedste løsning for dig. Hvis du indhenter et professionelt tilbud på montage, kan det indeholde følgende elementer:

  • Udtagning af de gamle vinduer
  • Isætning af de nye vinduer
  • Isætning af isolering
  • Isætning af udvendige fuger
ANNONCE

Hjælp til montage i særlige tilfælde

Der er også mulighed for at bestille montage i tilfælde, hvor der skal tages særlige hensyn til din bolig. Det kan for eksempel være ved montage af vinduer, der sidder højt oppe eller ved andre forhold, der retter sig mod den indre del af din bolig. Alle disse ting kan du få hjælp til, og hjælpen vil tage udgangspunkt i netop dine behov og dine ønsker, så du bliver tilfreds og glad for det flotte og nye ydre, som isætning af nye vinduer vil tilføre din bolig.

ANNONCE
Del

Seneste nyt