Magasinet M!

Sådan sælger du din bil

Står du og skal til at sælge din bil? Så skal du læse med i denne artikel. At sælge en bil er ikke bare lige til. Der er nogle regler og krav, som du skal leve op til i forbindelse med, at du skal sælge din bil. For at få en god og sikker bilhandel, så skal du undersøge, hvordan du sælger din bil på korrekt vis. Det har vi skrevet lidt mere om i denne artikel. 

Hvis du sælger din bil til en privatperson

Du kan vælge mellem at sælge din bil til enten en privatperson eller en bilforhandler. Det skal du gøre op med dig selv, før du starter handlen. Hvis du vælger at sælge til en privatperson, så skal du sørge for, at vedkommende, som du sælger bilen til, har et gyldigt kørekort. Herudover skal vedkommende selv sørge for at registrere sig som ejer af din bil, før du overdrager nøglerne. Det er vigtigt, så du ikke kommer til at begå nogle fejl i handlen, og som potentielt kan få dig i problemer senere hen. 

Du skal heller ikke lade vedkommende, der er interesseret i din bil, prøvekøre din bil, uden du er til stede. Ellers kan du risikere, at vedkommende kører væk med din bil. Det sker nu ikke så tit, da det efterhånden er blevet mere sikkert at sælge sin bil selv. Men uheld sker, så vær på forkant, hvis vedkommende vil prøvekøre din bil. 

Hvis du sælger din bil til en bilforhandler

Hvis du vælger at sælge din bil til en bilforhandler, vil de sandsynligvis gerne prøvekøre din bil, før de giver et tilbud. De vil også give dig et prisoverslag, så du har en idé om, hvad du kan få for din bil. Hvis du skal købe en ny bil efterfølgende, så kan du indgå i en byttehandel med din bilforhandler, hvis din gamle bil er i virkelig god stand. En bilforhandler vil først tjekke den generelle markedsværdi for den type køretøj, som du sælger. Derefter foretager de nogle andre kontroller af din bil for at se, om din bils model har særlige funktioner eller ekstraudstyr, der skal lægges til prisen. En bilforhandler vil også undersøge kilometerantallet, som du har kørt. 

Du kan også kontakte Solgt.com i forbindelse med salget af din bil. Her vil du kunne få hjælp til hele salgsprocessen, samt vurdering af din bil og du undgår at blive snydt online af fupmagere. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce