Magasinet M!

Sådan undgår du kløende hovedbund

Mange med hovedbundsproblemer oplever det som et tabu at snakke om dem. Bekymringen er dog ubegrundet, for faktum er, at tør, kløende hovedbund, skæl og fedtet hår er udbredte gener. Her er det primært kvinder, der er gode til at tage emnet op og gøre noget ved problemet, fx ved at bruge en hovedbundsspray eller hovedbundsscrub. Sidstnævnte virker ved at fjerne overskydende fedt og ophobede produktrester i hovedbunden, samtidig med at hårets vækst stimuleres ved brug af scrub.

HairLust produkter mod irriteret hovedbund

HairLust er et dansk brand inden for hårpleje, der byder på forskellige løsninger, når det kommer til pleje af hovedbund. Hovedparten af deres produkter er rettet mod kvinder, men de har også varer rettet mod et mandligt segment. Et produkt velegnet til mænd er fx HairLusts kosttilskud, der styrker håret. Den slags kosttilskud er logiske ved bekæmpelse af irriteret hovedbund, da hårtab netop kan være en følge af langvarig, uplejet tørhed eller hudirritation. Med kosttilskud tager du det i opløbet.

Hvordan undgår du tør, kløende hovedbund?

Hvad kan du gøre som supplement til at bruge fx Hairlust produkter til at modvirke dannelse af skæl, styrke håret eller fjerne tørhed? At undgå produkter med alkohol og parabener er en løsning, da de har en tendens til at udtørre huden. Du kan også holde dig hydreret – ved at drikke mere bliver også følelsen af ydre tørhed reduceret. Hovedbundsmassager kan du også administrere på dig selv, hvor du ved at massere hovedet med fingerspidser kørt rundt om hinanden åbner op for blodomløbet.

Hvorfor skæller du?

Døjer du med skæl specifikt, kan denne gene have sit ophav forskellige steder. Svampeinfektion er en hyppig årsag til vedvarende problemer med skæl, som moderne skælshampooer efterhånden er skræddersyet til at håndtere. Problemer med talgkirtlernes produktion af den fedtholdige substans sebum, der udskilles for at beskytte huden, kan også være årsag. Kend årsag – bekæmp symptomet. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt