Magasinet M!

Sære attentatvåben

Sko, statuer og andre underlige ting, der er kastet mod alverdens statsledere

Sære attentatvåben

 

Sko

Våben: Sko

Offer: USA's præsident George W. Bush

 

En pressekonference hos den irakiske premierminister 14. december 2008 tog en højst kulørt drejning, netop som George W. Bush skulle til at gå i gang. Inden Bush fik sagt mange ord, slyngede den irakiske journalist Muntadhar al-Zaidi sine sko mod den amerikanske præsident. "Her er et farvelkys fra det irakiske folk, din hund!" råbte al-Zaidi, da han smed den første sko og supplerede med "det her er for enkerne, de forældreløse børn og alle dem, der er blevet dræbt i Irak", mens han smed den anden.

Takket være nogle imponerende reflekser, kom Bush ikke noget til. Den eneste tilskadekomne var præsidentens talskvinde Dana Perino, der fik et blåt øje. Det skete i den efterfølgende tumult, da en af Bush' bodyguards skubbede til en lydmand, så Perino fik en mikrofonstang i hovedet.

 

 

Grøn kagecreme

 

 

 

Våben: Grøn kagecreme

Offer: Den britiske handelsminister Lord Mandelson

ANNONCE

På vej til et møde 6. marts 2009 bliver den britiske handelsminister Lord Mandelson stoppet af en kvinde, der lynhurtigt smider en kop grøn kagecreme i hovedet på ham. Attentatkvinden er miljøforkæmperen Leila Deen, der protesterer mod en planlagt udvidelse af Heathrow-lufthavnen. Bemærk, at ingen forsøger at tilbageholde Deen, der samler sit Tupperware op og roligt forlader stedet. Hun fik dog senere en bøde.

 

 

Rød Maling

 

Våben: Rød maling

Ofre: Anders Fogh Rasmussen og Per Stig Møller

ANNONCE

Efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn i november 2006 kaster to aktivister fra Globale Rødder rød maling (vandbaseret) på Anders Fogh Rasmussen og Per Stig Møller. Aktivisten, der kaster maling på Anders Fogh når at råbe "Du har blod på hænderne!", inden han bliver revet omkuld af Folketingets sikkerhedsvagter. Aktionen var en protest mod Danmarks deltagelse i Irak-krigen.

 

 

Souvenir-model af katedralen i Milano

 

Våben: Souvenir-model af katedralen i Milano

Offer: Italiens premierminister Silvio Berlusconi

ANNONCE

Italiens kontroversielle premierminister Silvio Berlusconi er på vej hjem efter et politisk møde i Milano, da en psykisk syg mand kaster en souvenir-model af den milanesiske katedral Duomo i hovedet på ham. Berlusconi brækker næsen og flækker overlæben - souvenirforretningerne i Milano om omegn oplever til gengæld gyldne tider i tiden efter attentatet, da salget af mini-Duomo'er går amok.

 

 

Kondomer med lilla pulver

 

 

Våben: Kondomer med lilla pulver

Offer: Storbritanniens premierminister Tony Blair

ANNONCE

 

Maj 2004. Et ellers livligt møde i det britiske Underhus bliver endnu mere gøglet, da en debat mellem Tony Blair og oppositionslederen Michael Howard bliver afbrudt, idet medlemmer af Fathers4Justice - en forening, der forsøger at fremme skilsmissefædres rettigheder - gør opmærksom på sig selv, ved at kaste et kondom fyldt med lilla pulver mod Tony Blair.

 

 

 

Æg

 

 

Våben: Æg

Offer: Jiri Paroubek, formand for Socialdemokratiet i Tjekkiet

ANNONCE

Man må tage hatten af for Jiri Paroubek. Under europaparlamentsvalget i 2009 sluttede mere end 40.000 mennesker sig til Facebook-gruppen "Eggs for Paroubek in every town", og det mente de. Alligevel bliver den tjekkiske socialdemokrat tappert ståede på scenen og taler videre i adskillige minutter, mens der bliver kastet æg nok til 50-personers omelet imod ham

 

 

 

 

 

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE