Magasinet M!

Se de uhyggelige klip fra den virkelige Chernobyl-dokumentar, som dræbte instruktøren af stråling året efter optagelserne

Den giftigste film nogensinde!

Chernobyl er årets helt store serie - den er virkelighedstro, nervepirrende og ikke mindst vanvittigt underholdende på sin egen grusomme måde.

Men den ukrainske instruktør Vladimir Shevchenko var allerede tilbage i 1986 til stede under de forkullede rester af Tjernobyl.

Her optog han nemlig filmen i en faretruende kort afstand, hvor han fanger de øjeblikke, hvor redningsfolk forsøger at lukke reaktorsåret med sand og borsyre. 

Her fik han blandt andet fanget det famøse helikopter-styrt, som dræbte alle ombord - og resten af optagelserne blev til dokumentaren "Chernobyl: Chronicle of Difficult Weeks".

Hvad han dog ikke havde regnet helt med, var, at han blot et år efter optagelserne blev dræbt af strålingsygen.

ET ÅR!

Filmen har derefter været brandet som den mest farlige filmrulle nogensinde, og endda selve filmrullen er lukket inde i en blybeholder på en lukket facilitet. 

Da han så tilbage på sine optagelser, opdagede han små pletter og lysområder på filmrullen, som han blot afskrev som værende fejl i rullen - men det viste sig, at det faktisk var strålingen, som var begyndt at nedbryde filmen. 

Vanvittigt.

Se helikopter-øjeblikket herunder - som dog i virkeligheden var forårsaget af en kollision med kranen og direkte strålingskontakt:

ANNONCE
Del

Seneste nyt